Foto-expositie van Cees Duindam in Doesburgse bibliotheek

De hele maand januari van 2014 is in de Bibliotheek van Doesburg, Zandbergstraat 10, een expositie te zien van fotograaf Cees Duindam. Te zien is de serie “Moments of Emptiness”. Deze serie van drie foto’s laat de kleinheid van de mens in de soms onmetelijk grote openbare ruimte zien.

 

In dit geval het TGV-station van Luik-Guillemins (architect Santiago Calatrava). De serie is genomineerd voor de Portfolio Prijs 2013 van PF Magazine. Cees Duindam is ook bekend als een van de fotografen van het jaarlijkse evenement Helpportrait Doesburg.

 

Daarnaast zijn er foto’s te zien van architectuur waarin vorm, licht en kleur bij elkaar komen. Een serie van drie foto’s van een enerverend kwartet jazzmusici die de sterren van de hemel spelen. En een persoonlijke interpretatie van de tentoonstelling “Tangible Traces – Nederlandse ontwerpers aan het werk” gehouden in het MMK Arnhem.

 

Ten slotte is er een collage van vijf foto’s te zien van de Chinese nieuwjaarsviering in 2012, het jaar van de draak. De vereniging van Chinese immigranten in Nederland vierden dit in Musis Sacrum in Arnhem met optredens van “Qin Qing Zhong Hua” uit China. Een wervelende avond met uiteenlopende vormen van kunst en cultuur.

Cees Duindam

2 reacties

  1. Frans van der Krul

    Kees,een prachtig zicht op mooi maagdelijk wit.

  2. Marijke Schellekens

    Prachtige foto’s, zeer de moeite waard om te gaan kijken.
    Ook een mooie expositie, gebruik makend van de ruimte die er voor beschikbaar is!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑