Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht op het spreekuur op 21 januari en 25 februari op de locatie  Buurtacademie Doesburg, De Linie 4.

 

Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen: 088 23 23 300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl. Schikt de datum u niet dan zijn er veelal andere mogelijkheden in de regio waaronder Steenderen, Doetinchem en Zevenaar.

 

Het tarief voor keuring bedragen: senioren 35 euro en 55 euro voor chauffeurs met rijbewijs C/D/E. Bij het behalen en verlengen van dit rijbewijs is een medische keuring verplicht.

 

Met ingang van 1 januari 2014 is de leeftijd waarop de eerste seniorenkeuring plaats moet vinden verhoogd naar 75 jaar. Dit geldt echter niet voor chauffeurs met rijbewijs C/D/E. Bent u jonger dan 75 jaar en heeft u een medisch probleem of gebruikt u medicijnen welke de rijvaardigheid negatief kunnen beïnvloeden dan is het verstandig dit aan het CBR te melden.