Blog: Investeer in echte banen hier in Doesburg

De groeiende werkloosheid in Doesburg baart ons, FNV lokaal Doesburg, grote zorgen. De crisis zal de komende jaren een stempel drukken op de economische ontwikkelingen van Doesburg. De mogelijkheden voor een gemeente om werkeloosheid terug te dringen is erg beperkt. Dat neemt niet weg dat de gemeente meer werk moet maken van behouden van werkgelegenheid en waar mogelijk meer uit te breiden en het stimuleren van nieuwe werkgelegenheid.

 

Maak het voor bedrijven aantrekkelijk om zich in Doesburg te vestigen en stimuleer startende ondernemers, het MKB is nog steeds de grootste werkgever in Doesburg. Startende ondernemers kunnen als startmotor of aanjager functioneren. Een aantal punten die daarbij van belang zijn.

 

 • * Steeds vaker moeten mensen met een uitkering het werk doen van betaalde krachten. Werk moet echter lonen. Stop daarom tewerkstelling met behoud van uitkering. Dit leidt tot verdringing op de arbeidsmarkt. Geef mensen met een uitkering uitzicht op een echte baan.

 

 • * Het kabinet stelt 30 miljoen extra beschikbaar voor het bestrijden van de jeugdwerkloosheid. Gebruik dit extra geld daadwerkelijk voor deze doelgroep. Investeer in goed onderwijs. Zorg voor stageplaatsen en leerwerkplekken.

 

 • * Kies voor de beste weg naar werk, niet voor de kortste. Spits scholings- en opleidingstrajecten toe op de werkzoekende.

 

 • * Stop geen gemeenschapsgeld in bedrijven die slecht omgaan met hun personeel. Hanteer kwaliteitseisen waaraan bedrijven moeten voldoen om een contract te krijgen. Denk daarbij aan: naleving van de cao, overname van personeel door het bedrijf dat een nieuwe aanbesteding gegund krijgt en scholing van medewerkers.

 

 • *Kwalitatieve en betaalbare kinderopvang is altijd belangrijk geweest en dat zal ook zo blijven. Kinderopvang is zowel belangrijk voor ouders die werk en zorg voor de kinderen willen combineren als voor de ontwikkeling van kinderen.

 

 • * Goede contacten onderhouden met bedrijven hier in Doesburg en contact leggen met bedrijven buiten Doesburg die gericht zijn op expansie, en kijk eens over de gemeente grenzen heen. Denk hierbij aan het betrekken van de buurgemeenten. Haal werkgelegenheid naar Doesburg toe.

 

 • * Bezuinig niet op handhaving in gemeente. Handhaving verdient zich snel terug we kunnen zo van kwaad naar erger voorkomen en neem ook hier de gevoelswaarde bij de burger mee.

 

 • * Offer geen betaalde arbeid op in de gemeente om “doorstroming” te bevorderen, dit is een uitzichtloze route.

 

 • * Veel inspanningen leiden niet tot een betaalde baan, maar ga slimmer om met wat wel effectief is, investeer in mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en schrijf deze niet af.

 

 • * In het verleden kwamen via de VVV busladingen toeristen naar Doesburg toe, er was voldoende gratis parkeren, we zien dit niet meer gebeuren. Bezuinigen op de VVV is niet slim.

 

 

Frans van der KrulFNV lokaal Doesburg gaat in aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 een aantal blogs schrijven op DoesburgDirect.nl. De eerste 3 blogs gaan over investeren in echte banen, het stoppen van de aanval op de minima en het waarborgen van de kwaliteit in de zorg. In het laatste blog toetst FNV lokaal Doesburg de verkiezingsprogramma’s van de partijen op de bovengenoemde punten. De blogs worden geschreven door Frans van der FNV-bestuurder Frans van der Krul.

 

1 reactie

 1. Ben Bouyelma

  Ik ben het product van de gemeente, ik werk namens de gemeente als sporthal beheerder voor aantal van 20 uur met verschillende ORT tijden en kom nog niet boven de bijstand,
  Meerdere malen heb ik aangegeven dat ik graag uit de bijstand wil want er zijn andere die het beter kunnen gebruiken maar tot heden geen gehoor.
  ik doe veel verschillende vrijwilligerswerk met hart en ziel, naast me werk maar graag wil zien dat ik mezelf kon onderhouden zonder elke maand me hand op te houden bij de gemeente.
  Er wordt je ook geen toekomst zekerheid gecreëerd, waar door je in onzekerheid blijft.
  Mijn contract is met twee maanden verlengd tot eind februari, en wat daarna gebeurt is een goede vraag.
  Dus met andere woorden ik werk voor mijn uitkering, ik hoop dat ik met deze verhaal geen nadelen oplevert voor mezelf, als jullie begrijpen wat ik bedoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑