Fotografie en fotokunst centraal bij Culturele Zondag

De jaarlijkse themadag van de maandelijkse Culturele Zondag in Doesburg staat op 2 oktober in het teken van fotografie en fotokunst. Het thema is ‘Over Bruggen.’ Op verschillende plaatsen in de stad worden extra activiteiten en exposities georganiseerd. Zo zijn er in Hotel Doesburg slideluckpot-shows, diavoorstellingen in een nieuw jasje, gecombineerd met poëzie en muziek. Marijke Schellekens en Ruud Smit leggen om 15.30 uur in het Meulenhuus uit hoe kunst en fotografie een brug kunnen slaan tussen mensen en culturen. In het voormalige fotograficamuseum ’t Huys Optenoort van de Vereniging Hendrick de Keyser, het voormalige Fotograficamueum, organiseren acht Doesburgse fotografen de fototentoonstelling ‘Over Bruggen.’


Als het weer het toelaat opent luchtkunstenaar Ton Oostveen om 11.00 uur de themadag met het oplaten van een vliegend foto-object aan de IJsselkade. De Culturele Route voert iedere eerste zondag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur langs ateliers, galeries, musea en podia door heel Doesburg.


Programma:
11.00 uur : IJsselkade. Opening met een vliegend foto-object door Ton Oostveen.

11.15 tot 12.00 uur : Hotel Doesburg. Slideluck potshows, diavoorstellingen in een nieuw jasje, gecombineerd met poëzie en muziek rond het thema van de dag: Over Bruggen. Jan Vijn gedichten en foto’s – Gigi Lameris gedichten met foto’s van Afke Kerkhoven. Jan Baggerman – fluit – improviseert op foto’s van Marijke Schellekens. Slideluck potshows van verschillende Doesburgse fotografen

12.00 tot 17.00 uur: (Voormalig) Fotograficamuseum. Expositie ‘Over Bruggen’ door 8 Doesburgse fotografen.

15.30 uur: Meulenhuus. Marijke Schellekens (atelier/galerie Per Sonare) en Ruud Smit (galerie Diafragma) leggen uit hoe kunst en fotografie een brug kan slaan tussen mensen en culturen.

14.00 tot 17.00 uur: Meulenhuus. Doorlopende voorstelling slideluck potshows.
Gedurende de Culturele Route zijn er foto-exposities in: Atelier/Galerie Per Sonare – Galerie De Kloosterput www.kloosterput.comGalerie Diafragma en Galerie de Swarte Ram.

4 reacties

 1. Joan Ypma

  Beste Doesburg Direct,
  zouden jullie mij in contact kunnen brengen met Jan Baggerman?
  Ik ken hem van een tijd geleden in Brognon (filosifie) en zou hem graag willen mailen (want ik ben zijn adres kwijt (Bergstraat ??).
  Dank als jullie dit aan hem willen doorsturen?

  Vriendelijke groet
  Joan Ypma

 2. Richard Kok

  Dag Joan,
  Dat lukt mij niet, maar misschien dat er hier lezers zijn die jou kunnen helpen. Kan iemand Joan helpen? Thanks!

 3. fransb

  Oud bericht Richard?

  Gr. Frans

 4. Richard Kok

  Bericht is van september 2011 (waarschijnlijk via Google opgegraven), maar de vraag van Joan is nieuw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑