Stepteam Doesburg wil de stepsport meer onder de aandacht brengen. Het team nodigt belangstellenden uit om enkele malen gratis mee te trainen. De proeftrainingen zijn inclusief een beschikbare leenstep.


Stepteam Doesburg stept al een aantal jaren flink aan de weg, zo laat het sportieve team weten. Het gaat er voor een gedeelte van het team voornamelijk om sportief bezig te zijn en conditie op peil houden samen met andere enthousiaste mensen. Een ander gedeelte van het team begeeft zich op een hoger niveau en traint bewust voor wedstrijden zowel NK als WK. Allemaal samen zijn we een supergezellige groep en genieten we tijdens het trainen van de prachtige omgeving in en om Doesburg.


In het voorjaar organiseert stepteam Doesburg een toertocht door de Achterhoek van 25 kilometer en voor de echte liefhebbers 50 kilometer. In het najaar, op 22 oktober 2011, wordt er een toertocht georganiseerd op de Hoge Veluwe,Posbank. Vertrek in Dieren vanaf de gymzaal aan de Burgemeester Bloemerstraat (10.00 uur inschrijven en 11.00 uur vertrek).


Tussentijds wordt er gestopt voor een natje en een droogje en na afloop heerlijke soep. Deze toertocht is goed te doen voor iedereen. Er is voor zowel de 25 als de 50 kilometer een snelle groep en een recreatieve groep.


Steppen is ideaal om fit te blijven. Op de step gebruik je veel spiergroepen en de belasting is laag. Je kunt lang sporten op een eigen niveau zonder veel risico’s op blessures. Op de step is het energieverbruik hoog. Bij 1 uur flink steppen verbruik je circa 1.000 Kcal.


Iedereen is welkom op de trainingsavonden dinsdag en donderdag waarbij om 20.00 uur wordt vertrokken vanuit de binnenstad in Doesburg. Op de zaterdagochtend wordt er voor de liefhebbers ook training gegeven op de Veluwe. Deze training is meer gericht op techniek.


Stepteam Doesburg biedt de mogelijkheid om vier keer gratis mee te trainen, inclusief leenstep. Aanmelden voor een proeftraining kan via www.stepteamdoesburg.nl.