Op zaterdag 3 september geeft Gasthuiskerk Doesburg vanaf 13.00 uur de aftrap voor het nieuwe culturele seizoen in de Hanzestad. Het podium van Doesburg biedt die dag een gratis toegankelijk muzikaal, vrolijk en interessant programma met een groot aantal Doesburgse culturele activiteiten. Wethouder Ellen Mulder verricht de opening van het seizoen met een verrassingsoptreden.

Vanaf 15.30 speelt het Doesburg Projectorkest onder leiding van dirigent Roger Ritzen een gevarieerd programma met muziek binnen het thema televisie en film. Ritzen en zijn orkest maakten in Doesburg al eerder furore tijdens een avondconcert op de openingsavond van Doesburg 777 op de IJsselkade.

’s Avonds is het podium van de Gasthuiskerk voor de band Ruych. Ruych is voor velen een bekende naam. De band, die werd opgericht in de jaren zestig, maakte in de jaren negentig een doorstart en is met een aantal recente nieuwe gezichten nu weer op volle oorlogssterkte. Ruych brengt de herinneringen terug aan de onvergankelijke muziek uit de jaren ’60.

Kunstlab
Daartussenin en tussendoor is er een groot aantal activiteiten met presentaties en optredens. Zo zijn er exposities met tekeningen van Mart Banda en foto’s van Ruud Smit.

Mart Banda toont tekeningen van vergeten plekjes in Doesburg. Ruud Smit toont recent en ouder fotografisch werk en geeft enkele turboworkshops.

Het Kunstlab verzorgt in de foyer interactieve workshops met een naaimachine voor kinderen in het Kinderatelier. Toneelgroep de Warme Doesburg speelt Man Zonder Hoofd, een eenakter voor drie personen in 8 minuten en verzorgt enkele flitsende monologen.

De Arend
Dichter bij de IJssel draagt voor uit werk van de dichter en schrijver Toon Tellegen en geeft een beeldpresentatie en ook de Doesburgse fluisterdichters laten weer van zich horen.

Boekhandel Stein verzorgt een lezing over Simon Carmiggelt en HetHuisDoesburg komt met een verrassingsact. In de consistorie geeft Arie Niks informatie over zijn historische boekdrukkerij De Arend.

Het middagprogramma duurt van 13.00 tot 17.00 uur; het avondprogramma start om 20.00 uur. Alle onderdelen zijn gratis toegankelijk.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.