Stichting Doesburgs Carillon brengt vrijdag 16 september een bezoek aan de carillons in Hilversum en Weesp. Voor liefhebbers zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Opgeven kan tot en met 12 september bij Berend Arentsen, de kosten bedragen 30 euro per persoon.

Het bevorderen van kennis over carillons in het algemeen en over het Doesburgs carillon in het algemeen behoort tot een van de kerntaken van de Stichting Doesburgs Carillon.

In dat kader wordt vrijdag 16 september door donateurs en andere liefhebbers van het Doesburgs carillon een bezoek gebracht aan de carillons in Hilversum en Weesp.

Architect Dudok
Het carillon van Hilversum bevindt zich in het beroemde Raadhuis, dat is ontworpen door architect W.M. Dudok, en telt 48 klokken.

Koninklijke klokkengieterij
Deze klokken zijn gegoten en geplaatst door de Koninklijke Klokkengieterij Eijsbouts in Asten.

Deze wereldwijd bekende klokkengieter goot ook 39 klokken voor het carillon in Doesburg in 1965 en in 2015 een zware Es-klok.

Stadsbeiaardier
In Hilversum worden niet alleen de klanken van het carillon beluisterd, maar wordt ook het Raadhuis bezocht.

Wie wil, kan daarna de klokken van het carillon van dichtbij bekijken. De stadsbeiaardier van Doesburg, Frans Haagen, bespeelt het Hilversums carillon.

St. Laurenstoren
Daarna wordt Weesp aangedaan. Na een wandeling naar de St. Laurenstoren laat Frans Haagen horen hoe het carillon in deze toren klinkt.

Dit carillon telt 38 klokken, waaronder nog 13 van de legendarische klokkengieter Pieter Hemony die ze in 1671 goot. Bij restauraties in 1962 en 1972 werd de beiaard uitgebreid tot de huidige 38 klokken.

Deelnemen
Voor liefhebbers zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De kosten bedragen 30 euro en opgeven kan bij Berend Arentsen via telefoonnummer (0313) 47 48 64 of door het sturen van een e-mail naar info@carillon-doesburg.nl.

Het vertrek is om 8.45 uur en naar verwachting ben je rond de klok van 17.00 uur terug in Doesburg. Kijk voor meer informatie over het programma op de website van Stichting Doesburgs Carillon.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.