Geen oude stoomtram in Doesburg door tekort aan geld

Het is niet gelukt om voldoende financiële middelen bij elkaar te krijgen om later dit jaar een oude stoomtram door Doesburg te laten rijden. Het zou gaan om een stoomtram zoals die vroeger dagelijks door het centrum van de stad reed.

De Stichting Doesburg Historie en Erfgoed laat weten dat het verschil met de projectbegroting te groot is om met vertrouwen de plannen in uitvoering te nemen. In de bestuursvergadering van afgelopen week heeft de stichting dan ook tot grote teleurstelling moeten besluiten tot een ‘no go’.

Ook de verschillende contacten, aanvragen en gesprekken van de laatste weken waren weliswaar positief en enthousiast, maar hebben niet geleid tot een substantiële uitbreiding van de financiële reikwijdte, zo laat de stichting weten.

‘We betreuren het zeer dat we dit moeten laten weten en dat dit bijzondere project voor Doesburg op dit moment dus helaas geen doorgang zal vinden. We danken uiteraard alle organisaties en stichtingen voor de gedane financiële toezeggingen en ondersteuning, maar zullen er nu dus helaas geen gebruik van maken. We hopen in de komende jaren de ideeën alsnog te kunnen realiseren’, aldus Rinus Rabeling namens de stichting.

De tentoonstelling ‘De stoomtram in Doesburg, 1881-1957’ in het Streekmuseum De Roode Tooren gaat wel gewoon door.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph KlaassenLa Boucherie en Stadshotel Doesburg.

5 reacties

 1. Frans van der Krul

  Jammer zou een echte publiekstrekker zijn, vreemd dat voetbalcluppie wel 1 miljoen euro kan krijgen en dit project niet, nogmaals jammer.Volgende keer gaarne andere keuzes maken college!

 2. Marjolijn Kosterman

  Wat een gemiste kans voor Doesburg en zeker voor de gemeente.

  Liever het stadhuis verbouwen voor wat wethouders voor € 150.000,00, wat zo duur is vanwege achterstallig onderhoud, dan de Doesburgse bevolking en de toeristen verblijden met een stoomtram die vast geen € 150.000,00 kost.

  Een ieder die een leuk idee heeft om er een jaarlijkse traditie van te maken wordt zo de nek omgedraaid.

  Maar de gemeente vind het wel fijn dat alle tradities die er al zijn moeten blijven want dat is goed voor Doesburg en de toeristen.

  Ik hoop dat de gemeente wakker wordt

  .

 3. Theo Houkes

  Mensen spreek de stads partij aan die beuren een kleine vier ton voor die belasting op buizen en kabels dat zouden ze aan de doesburgers terug geven dus effe bellen en de stads partij betaald dus kom op met dat treintje

 4. Theo Houkes

  En wie zegt dat er in Doesburg geen geld is ze gooien het met bakken in de ijssel (smurfhaven )

 5. theo

  Wat is dit nou geen reactie van de stadspartij zeker bang dat er een paar centen uitgegeven moeten worden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑