Gemeente Doesburg: Begroting voor 2014 op orde

Gemeente Doesburg heeft haar begroting voor 2014 sluitend. Dat laat de gemeente weten in een persschrijven. De komende tijd wordt benut om de grote bezuinigingen die door het Rijk voor de toekomst worden opgelegd aan te pakken. Dat is nodig, zo stelt de gemeente, want zoals het er nu uit ziet moet er in 2017 voor 716.000 euro worden bezuinigd.

 

‘Dat is een grote opgave waarbij ingrijpende keuzes waarschijnlijk niet voorkomen kunnen worden. We zijn blij met een sluitende begroting voor nu en we nemen de tijd om goed na te denken over maatregelen in de toekomst’, aldus wethouder Henk Westra van financiën.

 

Zomernota en meicirculaire
Voor de zomervakantie besluit de gemeenteraad altijd over nieuw beleid voor de komende jaren. Dit wordt beschreven in de zomernota en de financiële gevolgen worden verwerkt in de begroting. Voor 2014 zijn de plannen verwerkt en is er nu een sluitende begroting.

 

Ook worden in de begroting de effecten van de zogenaamde meicirculaire van het Rijk meegenomen. In de meicirculaire geeft het Rijk aan welke inkomsten de gemeente mag verwachten en met welke bezuinigingen rekening moet worden gehouden. Voor 2014 heeft de meicirculaire een positief effect, vanaf 2015 zijn de effecten zeer negatief. Dat komt terug in de meerjarenbegroting voor 2014-2017. Daaruit blijkt dat er nog veel bezuinigd moet worden.
Grote opgave
De bezuinigingsopgave waarvoor Doesburg zich gesteld ziet is van een dusdanige omvang dat er ingrijpende keuzes moeten worden gemaakt. Het college vindt het van groot belang om zorgvuldig onderzoek te doen voordat definitieve keuzes aan de raad worden voorgelegd die grote maatschappelijke, sociale of organisatorische consequenties hebben.

3 reacties

 1. robert duis

  @Gemeente Begroting 2014.

  Lees dat voor 2017 – 716.000 euro bespaard moet worden.

  Vraag 1: Hoeveel moet er bespaard worden in 2014 t.o.v. 2013 in euro’ s en in procenten.
  Vraag 2: Als de Begroting van 2014 in Doesburg op orde is, waarom komt 2017 dan ter sprake?
  Vraag 3: Moet er misschien 716.000 euro bespaard worden t/m 2017? Dus in 2014/2015/2016 samen?
  Vraag 4: Voor 2014 heeft de meicirculaire een positief effect. Betekent dat in 2014 er juist niet bezuinigd wordt?

  In het jaar 2014 wanneer Doesburg 777 jaar jong/oud wordt,
  zijn bezuinigingen niet welkom ….. vandaar mijn 4 vragen om iets meer duidelijkheid.

 2. Wil van Dooren

  @robert,
  doesburg wordt in 2014 en 2015 gevierd zoals men hier al eens opmerkte, dus verdeeld geld….helaas snapt men niet dat doesburg in 2014 777jaar bestaat en niet in 2015 want dan is Doesburg 778jaar…maar ja logica kent men niet in Doesburgse gemeentebestuur……en voor de rest bezuinigingen en Doesburg ????? als Doesburg nu eens minder aan bomen hakken, beelden verplaatsen, kubussen op rotondes, wegen aanlegt en dan weer open breekt, heuvels om verkeer vaart te laten minderen en dan weer weg haald enz, enz, enz…..dan was er geld genoeg…

 3. Frans van der Krul

  Doesburg rekent zich rijk en straks moeten de inwoners de prijs betalen in 2015. Verkiezingsjaar 2014 geen gevolgen?
  Dat is politiek!
  Straks moeten ingrijpende keuzes moeten worden gemaakt.
  Meer Nabuurschap?
  Als het aan de Nederlandse gemeenten ligt, worden burgers in de komende jaren veel meer verantwoordelijk voor hun eigen zaakjes. Mensen moeten zich verantwoordelijker voelen voor hun stad en meer initiatief tonen. Gemeenten kijken niet langer alleen naar wat zij hun inwoners kunnen bieden, maar vooral wat die burger zelf wil doen.???????????
  Het is maar de vraag of dit in Doesburg gaat werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑