Gemeente wijst parkeerverzoek AH en Coop af

Albert Heijn en Coop hebben nul op rekest gekregen van de gemeente Doesburg. De supermarkten vroegen de gemeente af te zien van de voorgenomen verhoging van de parkeerkosten in Doesburg.

Dat laat de gemeente weten. De gemeente stelt ‘dat de brief niet heeft geleid tot een ander standpunt’. Daarmee blijft de gemeente vasthouden aan een tariefsverhoging van 44 procent.

In december buigt de gemeenteraad zich over de belastingtarieven op parkeren en overnachtingen. Dan zal blijken of de gemeente daadwerkelijk overgaat tot het fors verhogen van de tarieven zoals als uitgangspunten omschreven staat in de programmabegroting voor 2020-2023.

Het verhogen van de parkeertarieven en parkeervergunningen moet de gemeente 160.000 euro opleveren. Albert Heijn en Coop hebben in een brief aan de gemeente laten weten moeite te hebben met de verhoging. Ze vrezen een teruglopende klandizie. De gemeente heeft hierop geantwoord dat het geen ander standpunt inneemt. De gemeenteraad heeft in december het laatste woord tijdens de maandelijkse vergadering.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

 • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
 • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
 • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
 • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
 • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
 • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.

8 reacties

 1. Ton Bulte

  Als het parkeren € 3,60 per uur gaat kosten heb ik afgelopen week €2,40 bespaard door in Dieren te winkelen, het koste mij. € 1,40 benzinekosten en heb meer dan n uur in Dieren rond gelopen. Doesburg is en blijft een boodschappen stad, voor de fiets. Dit heb ik al eerder op n DOV vergadering kenbaar gemaakt, Doesburg is goed voor de toeristen.

 2. Robert Duis

  Vraag aan de ONDERNEMERS:

  Heeft men er wel eens bij AH, de CooP en andere firma’s over
  nagedacht de Consument voor wat betreft de parkeerkosten hun
  vaste klanten tegemoet te komen?
  Sommige Hotels volgen het systeem al vele jaren door de garage-
  kosten van trouwe gasten met de mantel der liefde te bedekken.
  Ook jazz-clubs hanteren verschillende prijzen bij concerten voor
  leden en niet-leden.

 3. Annie Elissen

  Ik kom heel graag in Doesburg, erg gezellige leuke stad, ook blij dat het parkeren hier nog betaalbaar is. Zou jammer zijn als dit verhoogd gaat worden, zal zeker bezoekers gaan schelen en niet alleen voor de supermarkten. Ook de horeca en de vele andere leuke winkels en galeries zullen dit gaan merken!
  Er zijn zelfs plaatsen waar de parkeertarieven verlaagd of afgeschaft worden om meer bezoekers te trekken.
  De gratis parkeerplaats aan het begin van de stad staat vaak vol. Voor mensen die vanwege hun gezondheid niet ver kunnen lopen om wat voor reden dan ook en geen invalidenparkeerkaart hebben wordt het er dan ook niet leuker op.
  Wens de gemeente veel wijsheid toe….want aan wijsheid ontbreekt het in de politiek nogal eens 😢
  Kunstburg is mijn favoriete winkel, heel handig om de auto in de buurt te kunnen parkeren en dan “vol” te laden 😊🎨😊🍀

 4. Frans van der Krul

  Of dit een succes vol gemeente beleid wordt valt te betwijfelen, rijk rekenen en arm tellen lijk me eerder van toepassing. Verhogingen van de div belastingen zal de leefbaarheid van de stad zeker niet bevorderen. Zowel voor de inwoners als het toerisme, Denk hierbij aan meer zwerfafval door verhogen afvalstoffen heffingen en verhogen van parkeer tarieven.
  Was het niet zo dat betaald parkeren ooit bedoeld was om het parkeren te reguleren? Maar nu lijkt het een manier om de te korten op te gaan lossen, dus parkeren als melkkoe.
  Parkeren tussen 10.00 uur en 18.00 gaat veel meer kosten. Dus boodschappen doen bij winkels in centrum voor 10.00 uur en na 18.00 uur doen, dat scheelt veel parkeer kosten.
  Wist u dat er buiten het centrum het nog gratis parkeren is? Aldi en Dekamarkt heten u van harte welkom.
  Oja, Kernwinkelgebied wordt zo van binnenuit uitgehold.

 5. Ineke van Elk

  Vooral ook bijzonder omdat er nauwelijks controle is van parkeerwachten in Doesburg. Verder parkeren de meeste toeristen op de Bleek en zijn de parkeerders van de ‘binnenstad’ dus de ‘Doesburgers’, die boodschappen komen doen. De laatste groep zal zeker uitwijken naar Dieren, waar men gratis kan parkeren. Geen goede keus m.i.
  Ineke van Elk

 6. Robert Duis

  Betreft: “Parkeren en Rijden”.
  ————————————-
  Na al deze reacties over het “parkeren” in onze mooie stad Doesburg
  had ik vanmorgen een soort binnenpretje over het “rijden” in Doesburg
  U leest het goed: “Niet het parkeren, maar het rijden”…..
  …. deed mij nadenken over het moderne verkeer in onze binnen – stad.

  De straten zijn niet alleen relatief smal, maar wat te denken van het feit
  dat in vele straten in de binnenstad zelfs geen trottoirs (stoepen) zijn.
  Niet alleen dat mede daardoor de voetgangers midden op de straten lopen,
  immers aan de zijkanten van de straten staan de auto’ s geparkeerd, maar
  moeten wij het verkeer van de tegengestelde richting (on)rustig afwachten, aangezien voor twee wagens naast elkaar onvoldoende ruimte is.
  Niets mis mee! Gewoon geduld hebben.

  Evenwel geheel andere koek:
  ————————————
  “Als de staten zo smal zijn, dat zelfs EEN (1) VRACHTWAGEN niet langs
  de geparkeerde wagens kan rijden?
  In deze gevallen moeten deze geparkeerde auto’s voor de Politie / Brandweer / Ambulance en grote trucks van aanleverings-bedrijven, verwijderd worden.
  Ook geen probleem …. behalve als je net onder de douche staat of misschien wel helemaal niet thuis (lees bereikbaar) bent ….. omdat jij vanwege de hoge parkeer-tarieven naar de AH en de Coop bent gaan lopen …..”-))))

 7. Frans van der Krul

  Een half uur langzaam rondrijden in Doesburg is goedkoper tijdens het boodschappen van je partner dan parkeren.

 8. Robert Duis

  Heer Frans van der Krul,

  U brengt ons op een idee ………:-))))

  Of: …… van de nood een deugd maken => Wagen laten wassen bij Schel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑