Genomineerden voor Vrijwilligersprijs 2011 bekend

Voor de Hens van der Wal-vrijwilligersprijs 2011 zijn acht personen en organisaties voorgedragen. Het zijn allemaal kandidaten die op een of andere manier actief zijn rond het voor dit jaar gekozen thema ‘Promotie pracht en kracht van Doesburg’. Tijdens de uitreikingavond op 14 december wordt de winnaar bekend gemaakt.


Voor de zestiende achtereenvolgende keer heeft de gemeente Doesburg de jaarlijkse competitie georganiseerd voor verkiezing van de persoon of organisatie die het meest opvalt met vrijwillige inzet rond een bepaald thema.


De belangstelling voor het nomineren van kandidaten rond het thema ‘Promotie pracht en kracht van Doesburg’ was groot, zo laat Frans Hijman van de Buurtacademie Doesburg weten. Door 12 inwoners werden 8 verschillende personen en organisaties voorgedragen.


Het gaat om Doesburg Binnenste Buiten, Arie Niks van Boekdrukkerij De Arend, Frans Vierveijzer van het Kegelcentrum Doesburg, alle vrijwilligers die aan de bouw van dat Kegelcentrum meegeholpen hebben, Marijke Peelen-Sterk, Hanzefeesten Doesburg, Wilma van der Velden en Jaap Scheltes.


Op 14 december wordt in de Burgerzaal van het stadhuis door de jury de winnaar bekend gemaakt. Dat gebeurt aan het eind van een avondvullend programma met naast de gebruikelijke toespraken een film over de genomineerden en een optreden van een verhalenverteller met muzikale begeleiding.


Voor de prijsuitreiking zijn alle mensen uitgenodigd die iemand hebben voorgedragen, de genomineerden zelf, de prijswinnaar van vorig jaar en gemeenteraadsleden. Ook de dochter van Hens van der Wal zal de uitreiking bijwonen, tevens zal ze een nieuwe tentoonstellingsplek voor de prijs onthullen.


Zie ook:
Vrijwilligersprijs voor geëmotioneerde Felix Hermanns

3 reacties

 1. Yvonne Irving

  Lees ik dat goed? Hebben maar 12 inwoners van Doesburg de moeite genomen om iemand voor te dragen? Denken we dan allemaal oh dat zal een ander al wel gedaan hebben. (dacht ik nml ook). Volgend jaae a.u.b met z’n allen in de pen dat maakt dit feestje toch wel leuker!

 2. Bart

  Ik denk dat de animo er niet is want Doesburg kent vele vrijwilligers die achter de schermen goed werk doen.
  En juist die mensen nomineer je niet maar die verdienen het zo wie zo.

  Als ik dan iemand kan en mag voordragen is dat wel: Het brandweer korps die bij tij en ontij opdraven…….en vrijwillig!

 3. Hanny

  @ Bart: Helemaal met je eens. Ga regelmatig met ze op pad en het is zwaar werk bij nacht en ontij.
  Mijn waardering hebben ze al.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑