Gezinsfietstocht Mosterdtocht op 30 september in Doesburg

Doesburg krijgt er weer een gezellige fietstocht bij. Op 30 september wordt de Mosterdtocht verreden, een fietstocht voor het hele gezin van ongeveer 25 kilometer met start en finish in Doesburg. Start en finish zijn bij Xycleservice aan de Leigraafseweg 33F op het industrieterrein bij de Beinum in Doesburg. Xycleservice is organisator van de gratis fietstocht in samenwerking met Yourprinting.nl.


De bedoeling van deze fietstocht is dat deze jaarlijks herhaald gaat worden op de laatste zondag van september. Vroeger, meer dan 25 jaar geleden, werd er in Doesburg ook een aantal jaren een toertocht georganiseerd onder de naam “Mosterdtocht”, destijds zeer populair. Deze tocht bestaat al lang niet meer, maar is het idee geweest om een nieuwe variant hierop te bedenken waar alle inwoners van Doesburg en omstreken aan mee kunnen doen.


Deze nieuwe gezinstocht zal dan ook vernoemd worden naar de tocht uit het verre verleden. Met deze gedachte is de nieuwe “Mosterdtocht” geboren. De nieuwe Mosterdtocht is een gezinstocht over afstand van ongeveer 25 kilometer door de nabije omgeving met onderweg leuke uitzichten, paden en bezienswaardigheden.


Tijdens deze eerste editie van de Mosterdtocht kunt u onderweg onder andere genieten van een ijsproeverij en bezichtiging bij ambachtelijke IJsboerderij “De Steenoven”. Ook kunt u onderweg een bezoekje brengen aan Galerie 1880, waar u schilderkunst kunt bekijken. Tevens is er de gelegenheid tot het proeven van diverse soorten wijn en een rondleiding door de wijngaard bij de Europeeskampioen wijnmaken ‘t Heekenbroek in Drempt.


U kunt starten tussen 11.00 en 14.00 uur en de finish is mogelijk tot 17.00 uur. De start en finish zijn bij Xycleservice, Leigraafseweg 33F in Doesburg. De route wordt door pijlen aangegeven. Voor eventuele pech onderweg wordt er door meerdere bezemwagens voor assistentie gezorgd om u te kunnen helpen. Deelname aan deze tocht is gratis en geheel op eigen risico.


Voorinschrijving is niet noodzakelijk, maar wel gewenst in verband met de mogelijke opkomst voor de organisatie. U kunt zowel telefonisch als via de mail uw deelname kenbaar maken, ook kunt u zich in de winkel van Xycleservice aanmelden voor deelname. Inschrijving op zondag 30 september is dus ook mogelijk.

1 reactie

  1. Linda Heitink

    Wij willen graag met zijn 3en mee doen zondag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑