De afgelopen twee weken is er door vele leden van Tennisvereniging Doesburg gestreden in de clubkampioenschappen 2012. In de diverse catergoriën zoals jeugd en volwassen, gemengd, dubbel of enkel spel, zijn avond aan avond de wedstrijden gespeeld. Op zaterdag 8 september vonden de finales plaats. Het leverde een reeks aan winnaars op.


Net als in de voorrondes waren de weergoden de tennissers goed gezind. Het was soms bijna te benauwd om te spelen maar de spanning was er niet minder om. Meerdere poules werden uitgevochten in spannende drie-setters en het publiek leefde intensief mee.


In de jeugdcompetitie werd duidelijk dat de vereniging genoeg talent voor de toekomst heeft, zo laat Jelle Koning van de Tennisvereniging Doesburg weten. In de categorie dubbel tot en met 10 jaar wisten Sander Anzion en Mart Kegel de winst te pakken. Bij de jeugd tot en met 14 jaar viel de eer te beurt aan Hanne Neijland en Anne Peelen.


Het hoogtepunt van het toernooi is als vanouds de dames dubbel en de heren dubbel waarin de top van de vereniging elkaar probeert af te troeven op de baan. Uiteindelijk wisten bij de heren Frits de Graaf en Niels Witjes de overwinning op hun naam et zetten en ging de hoofdprijs bij de dames naar Eugénie Meier en Anneke Slotboom-Meulenbelt.


Na de officiële wedstrijden hebben vele spelers zich gewaagd aan het meten van hun serveerkwaliteiten op de snelheidsmeter. De verschillen waren groot, maar er zijn snelheden gemeten van maar liefst 160 km/hr! Of de bal daarbij nog binnen de lijnen terecht kwam kon de jury niet geheel meer vast stellen.


De interne competitie werd afgesloten met een heerlijke barbecue voor alle leden en hun familie waarna de finale dag feestelijk afgesloten werd met het uitreiken van de felbegeerde bekers en het bedanken van de vele vrijwilligers die het toernooi weer mogelijk gemaakt hadden.


De volledige uitslag is als volgt:


Jeugd enkel t/m 10

 1. Sander Anzion
 2. Noa Renjaan

Jeugd enkel t/m 12

 1. Mark Peelen
 2. Roel Kleinhans
 3. Jesse de Hoop

Jeugd enkel t/14

 1. Anna van Peelen
 2. Hanne Neijland
 3. Merlijn Goedings

Jeugd dubbel t/m 10

 1. Sander Anzion en Mart Kegel
 2. Noa Renjaan en Sam van Dam

Jeugd dubbel t/m 14

 1. Hanne Neijland en Anna van Peelen
 2. Merlijn Goedings en Alex Kuipers

Volwassenen gemengd A

 1. Eugénie Meijer en Rien Olijve
 2. Johanneke Slotboom en Paul Zwiers

Volwassenen gemengd B

 1. Jolijn van der Pool en Etienne Neervoort
 2. Eveline Kleiss
 3. Hans de Boer

Heren dubbel A

 1. Frits de Graaf en Niels Witjes
 2. Mark van der Brenk en Rien Olijve

Heren dubbel B

 1. Walter Geerdink en Hans Verheul
 2. Marc van der Burght en Marcel Opgenoort

Dames dubbel A

 1. Eugénie Meier en Anneke Sotboom-Meulenbelt
 2. Maike Nass en Tineke Scholten-Dekker

Dames dubbel B

 1. Eveline Kleiss en Sandra Sterk-Bloemsma
 2. Zola Fung-A-You en Caroline van der Graaf