Buurtbemiddeling in Doesburg, Rheden en Rozendaal is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De organisatie meldt steeds vaker te worden ingeschakeld en is daarom op zoek naar vrijwilligers. Nieuwe vrijwilligers krijgen eerst een training voordat ze samen met een ervaren collega op pad gaan.


Sinds 1 januari 2010 voert de Stichting Rijnstad uit Arnhem buurtmiddelaars de wijk in de gemeenten Doesburg, Rheden en Rozendaal in. Steeds meer inwoners van deze drie gemeenten schakelen de hulp van een buurtbemiddelaar in.


Een goede buur is beter dan een verre vriend. Dit is niet altijd vanzelfsprekend. Soms levert de omgang met een buur of buurtgenoot irritaties op. Vaak begint een burenruzie met een kleine ergernis. Als dat niet uitgesproken en opgelost wordt, kan zoiets behoorlijk oplopen en het woongenot ernstig aantasten.


Bij Buurtbemiddeling draait alles om vrijwilligers: de ‘buurtbemiddelaars’. Bij elk conflict zet de coördinator van Buurtbemiddeling twee getrainde vrijwilligers in. Zo dragen zij er toe bij dat iedereen prettiger kan wonen in zijn of haar eigen straat en wijk. De vrijwilligers hebben geheimhoudingsplicht.


Belangstellenden die actief willen zijn als buurtbemiddelaar, kunnen zich melden bij Heleen Woelders, projectcoordinator Buurtbemiddeling Rheden, Rozendaal en Doesburg via buurtbemiddelingRRD@rijnstad.nl.