Komt de Action nu wel of niet naar Doesburg. Deze vraag houdt de inwoners van Doesburg al enige tijd bezig sinds de wens van de winkel zich te vestigingen in Doesburg. De politiek lijkt er nog niet over uit te zijn. Voor de Stadspartij Doesburg reden om het college aan te zetten tot actie.


De Action heeft haar oog laten vallen op het leegstaande pand aan de Barend Ubbinkweg, waar tot voor kort Geereking Meubelen was gevestigd. In eerste instantie werd het verzoek tot het vestigen van een winkel in de voormalige exercitieloods afgewezen, maar na schriftelijke vragen leek er toch ruimte voor het eventueel vestigen van de winkel in het leegstaande pand.


De Stadspartij Doesburg vraagt zich nu hardop af wat de stand van zaken is omtrent de eventuele komst van Action naar Doesburg. Piet Vree van de Stadspartij Doesburg laat aan DoesburgDirect.nl  weten dat een Action in Doesburg voor zo’n veertig arbeidsplaatsen zorgt en dat er meer mensen van buitenaf vanwege de winkel naar Doesburg komen. ‘Deze mensen zullen dan ook hun andere boodschappen doen in de binnenstad en minder uitwijken naar andere plaatsen’, aldus Vree.


Volgens Vree weten veel Doesburgers nu de weg te vinden naar Action-filialen in de regio. ‘Waarbij vaak andere inkopen worden gedaan in die plaats’, stelt Vree. Vree wijst verder op de mogelijkheid voor Doesburg om een grote winkelketen binnen te halen die het voor de inwoners aantrekkelijker maakt om in Doesburg te blijven winkelen.


De Doesburgse Ondernemers Vereniging (DOV) liet recent weten tegen de komst van de Action aan de Barend Ubbinkweg te zijn. DOV denkt juist dat het winkelend publiek het centrum sneller verlaat. Op DoesburgDirect.nl werd vorige week een blog geplaatst over leegstaande panden, waarop diverse reacties kwamen.


Zie ook:
Mogelijk winkeldiscounter Action in Doesburg