Sportclub Doesburg heeft de uitwedstrijd tegen middenmoter De Hoven uit Zutphen niet in winst kunnen omzetten. Het team van interim coach Ralph Hartgers verloor met 2-1. Het Doesburgse doelpunt kwam op naam van Maarten Peul.


Beide teams waren de eerste helft aan elkaar gewaagd. In de 35ste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong met een geplaatst schot. Doesburg zette daar enkele fraaie kansen tegenover.


Na rust veranderde er in eerste instantie weinig aan dit spelbeeld, waarbij Doesburg een paar kleine kansen kreeg. Met de nodige geluk kwam De Hoven op een 2-0.


Na de 2-0 zette Doesburg aan met, zoals de verslaggever van Sportclub Doesburg dat noemde, ‘kick and rush voetbal’. Dit zorgde ervoor dat De Hoven een paar keer wankelde en dat de druk van Doesburg toenam. Wesly Willems schoot eerst nog over maar in de 80ste minuut maakte Maarten Peul na een voorzet van Pieter van de Starre de 2-1.


SC Doesburg bleef drukken maar kreeg niet de verdiende gelijkmaker. Het zou het eerste gelijkspel van Doesburg zijn geweest. Na de nederlaag tegen De Hoven staat Doesburg in 6C op een twaalfde plaats met negen punten uit zestien duels.