Bewegen is gezond. Ook voor mensen tussen de 60 en 70 jaar oud. Speciaal voor deze doelgroep start de gemeente Doesburg met het gezondheidsproject SMALL. De inwoners van de doelgroep zijn inmiddels op de hoogte gebracht van het sportinitiatief en worden in week 7 telefonisch verder geïnformeerd.


SMALL staat voor ‘StimuleringsModel voor een Actief Leven door middel van Leefstijlactiviteiten’. Het project wordt uitgevoerd door de Gelderse Sport Federatie in samenwerking met Breedtesport Doesburg en de gemeente Doesburg.


Deelnemers volgen een gezondheidstraject van acht weken. Gestart wordt met een fitheidstest op vrijdag 25 februari bij Jongerencentrum 0313 aan de Linie 2 te Doesburg. Vervolgens kunnen deelnemers acht weken lang deelnemen aan verschillende wekelijkse beweegactiviteiten in een groep.


Tijdens de fitheidtest wordt bekend gemaakt waar en wanneer deze activiteiten plaatsvinden. Deelnemers krijgen twee fitheidstesten, een stappenteller, vier activiteiten en begeleidingsgesprekken.


Na het eerste deel van het project krijgen deelnemers tijdens de volgende acht maanden nog een begeleidingsgesprek en een fittest (plus daarin nog een begeleidingsgesprek)  aangeboden. Dit vervolg is bedoeld om er voor te zorgen dat de nieuwe actieve leefstijl ook wordt voortgezet en behouden.


De eigen bijdrage voor totale programma (fitheidtesten, vier activiteiten, begeleidingsgesprekken en stappenteller) bedraagt 25 euro. De overige kosten worden grotendeels betaald door de gemeente Doesburg, de provincie Gelderland en vanuit landelijke subsidiegelden voor het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen.


Wanneer de eigen bijdrage voor deelnemers een belemmering vormt voor deelname, dan bestaat de mogelijkheid tot een financiële regeling binnen de gemeente. Hiervoor moet contact worden opgenomen met de gemeente Doesburg.


Bron: www.geldersesportfederatie.nl