Hotel Doesburg wil een winterserre plaatsen. De serre moet aan de voorzijde van het hotel komen waarbij gasten uitzicht hebben over de IJssel. Hotel Doesburg wil in het voorjaar starten met de bouw en hoopt in de herfst dat de extra ruimte operationeel is. Verder heeft het hotel nog een paar aanpassingen in de planning.


Hoteleigenaar Joop Bergevoet laat weten van plan te zijn om aan de boulevardkant een winterserre aan de brasserie te willen plaatsen. Op deze manier ontstaat er meer capaciteit voor het hotel en kunnen koffiedrinkers of gasten voor een maaltijd dit doen vanuit de serre.


‘We maken nu een schets en willen dat bij de gemeente voorleggen. Als het plan goed valt, gaan we het vergunningentraject in. We hopen vanaf de herfst de serre volop te kunnen gebruiken’, aldus Bergevoet.


Sfeerverhogende elementen
Het plan is om de winterserre helemaal dicht te maken. Bergevoet: ‘De serre bestaat helemaal uit glaswerk in de stijl van het gebouw. Het moet een verfraaiing van het gebouw worden. Het wordt zo’n acht meter lang en een meter of drie breed en zal zo’n 25 zitplaatsen bevatten’.


Over de invulling van de serre denkt Bergevoet nog na. ‘Maar denk aan sfeerverhogende elementen. Misschien een loungehoek, of een grote tafel voor groepen. Of een knapperen haardvuur. Het uitzicht vanuit de serre is magnifiek, dus het moet een gezellige, sfeervolle ruimte worden’.


Terras
Naast de serre wil Hotel Doesburg extra werk maken van het terras. Bergevoet oriënteert zich momenteel op de aanschaf van parasols en windschermen. Hotel Doesburg mag op de boulevard voorbij het fietspad en naast het hotel een terras voeren.


In het hotel vinden komende tijd nog een paar aanpassingen plaats. Zo maakt de take away counter plaats voor een traiteurwinkel. Daarnaast moet er op die plaats een grote tafel komen voor groepsmeetingen van twaalf tot zestien personen. Bergevoet wil de tafel ook inzetten voor buffetten of zogeheten aanschuifavonden.


Diversiteit
Hotel Doesburg heropende een half jaar geleden onder leiding van Bergevoet. ‘We hebben bewust gekozen voor een gefaseerde start waarbij we eerst de organisatie goed wilden neerzetten. We hebben een goed gevoel over het eerste half jaar en komen met positieve blik vooruit’.


Bergevoet valt de diversiteit van hotelgasten op. ‘We krijgen vijftigplussers die willen wandelen en fietsen, maar ook jonge particuliere gasten die een ovenachting vaak combineren met een activiteit. Ook de Culturele Route en het initiatief Wild eten in de Achterhoek doet het goed.’


Zie ook:
Hotel Doesburg kiest voor gefaseerde opening