GFT-inzameling binnenstad Doesburg uitgebreid

Bewoners van de binnenstad in Doesburg kunnen vanaf 28 maart hun gft-container weer gewoon aan huis aanbieden. De vorig jaar ingestelde inzamelroute door de binnenstad komt daarmee te vervallen. De gemeente is in goed overleg met de wijkraad Binnenstad tot deze oplossing gekomen. De gft-inzameling zal daarmee dezelfde route hebben als de inzameling van het kunststof verpakkingsmateriaal. De aanleiding is een veel hogere mate van gft-inzameling in de binnenstad ten opzichte van de prognose van een jaar geleden.

 

Bij de invoering van de nieuwe afvalinzameling is ervoor gekozen om in de binnenstad het gft-afval langs een vastgestelde route, van twee straten en de singels, in te zamelen. De verwachting was namelijk dat slechts een beperkt aantal huishoudens gebruik van de gft-container zou maken. De inzamelwagen zou dan niet door de hele binnenstad rijden voor het beperkte aantal containers. Het aantal gebruikers van de gft-container is groter dan verwacht en nam zelfs nog toe in de loop van 2013. Tevens gaven meerdere bewoners aan problemen te hebben om de soms zware gft-container bij de aanbiedroute te krijgen.

 

De raad heeft het college eind november 2013 verzocht om te onderzoeken of er beter aan de behoefte van de binnenstadbewoners tegemoet gekomen kan worden. Met de nieuwe inzamelroute wordt daaraan voldaan. De oplossing heeft geen gevolgen hebben voor de inzamelkosten.

 

2 reacties

  1. Rob Gossink (CDA Doesburg)

    Prima zaak!

  2. henk beijen

    Inzamelkosten niet omhoog en een verbetering. Met dank ook aan de wijkraad binnenstad. Ik ben bewoner van de binnenstad en mijn kosten zijn met 30% gedaald. Moet er eerlijkheidshalve bij zeggen dat ik nog nooit zo goed gescheiden heb. Ben dus uitermate tevreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑