Het  nieuwe jaar start bij Podium Acanthus met een intiem concert, dat gegeven wordt door het talentvolle Klassieke Gitaarduo Marlot Hendriks en Koen Hutten. Het concert vindt plaats op zondagmiddag 3 januari.

Koen Hutten en Marlot Hendriks vormen samen een gitaarduo dat ontstaan is ten tijde van hun studie Klassiek Gitaar bij Ulrich Steier aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. De gitaren waar zij op spelen zijn van de hand van de Canadese gitaarbouwer Rubin de Jonge, wat zorgt voor een bijzondere samenklank. Samen brachten Koen en Marlot op verschillende podia in Nederland, Duitsland en Oostenrijk hun passie en liefde voor muziek ten gehore.

In 2015 namen beide deel aan het EGTA soloconcours waar Koen in de voorronde Noord/Oost-Nederland de tweede prijs bemachtigde en beiden zich voor de finale wisten te plaatsen.

Tijdens de concerten bij Podium Acanthus zullen Koen en Marlot een gevarieerd programma spelen met originele gitaarwerken van Spaanse componisten, maar ook van de Hongaarse componist J.K. Mertz. Van de Franse componist Gabriel Fauré spelen zij de wereldberoemde Pavane, die oorspronkelijk geschreven is voor symfonieorkest. Ook het werk van De Falla is een arrangement voor gitaarduo.

Op zondagmiddag 3 januari worden twee concerten gegeven bij Podium Acanthus in de Koepoortstraat 20. Het eerste concert begint om 13.30 uur. Om 15.00 uur start het tweede concert. Het concert duurt zo’n 30 minuten.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit DoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgHotel Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.