Het Filmhuis in Doesburg biedt op 27 oktober om 14.00 uur de film Theirs is the Glory. Dit film wordt gedraaid in het kader van 75 jaar vrijheid en is gratis te bezoeken.

In een poging vóór kerst 1944 de oorlog te beëindigen wordt de grootste luchtlandingsoperatie aller tijden uitgevoerd, die leidt tot ”de Slag om Arnhem”. Het doel was het beveiligen van de bruggen over de grote rivieren, zodat het geallieerde leger kon oversteken om het Ruhrgebied te bereiken.

De speelfilm “Theirs is the glory” is gemaakt als een eerbetoon aan de militairen, die sneuvelden voor de vrijheid. De meeste opnamen zijn in 1945 gemaakt op het voormalig slagveld, de puinhopen van Arnhem en Oosterbeek. Bijna alle spelers waren soldaten, die zelf in 1944 hadden gevochten.

Voorafgaand aan de speelfilm wordt de “making of” vertoond. De hoofdfilm duurt 79 minuten. Vanwege de ruimte in het filmhuis is het aantal plaatsen beperkt tot vijftig personen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

  • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
  • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
  • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
  • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
  • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
  • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.