Apotheek de Linie in Doesburg houdt in de week van 12 tot en met 17 november de diabetestestweek. Op dit moment zijn er 250.000 mensen in Nederland die diabetes hebben zonder dat ze dit weten. Om deze mensen op te sporen en om diabetes onder de aandacht te brengen, organiseren de Nederlandse apotheken de Diabetesweek in de apotheek. Doesburgers die zich willen laten testen, kunnen zich tussen 12 en 17 november melden bij Apotheek de Linie in Doesburg.


Tijdens deze week kunnen mensen met een verhoogd risico op diabetes type 2 gratis bloedsuiker laten testen. De risicotest van ‘Kijk op Diabetes’ bepaalt of mensen een verhoogd risico hebben. Deze test kunt u doen in de apotheek of op www.kijkopdiabetes.nl.


Heeft u een verhoogd risico, dan kunt u door middel van een klein vingerprikje de bloedsuikerwaarde laten testen. In slechts vijf seconden weet u waar u aan toe bent. In principe hoeft u geen afspraak te maken voor het testen van uw bloedsuikerwaarde. Het is ook niet noodzakelijk dat u nuchter bent voor de test.


Wilt u weten waar u terecht kunt voor de bloedsuikertest? Kijk op www.apotheek.nl voor een overzicht van alle deelnemende apotheken. Ook Apotheek de Linie te Doesburg neemt deel aan de Bloedsuikertest. Ga in de week van 12  t/m 17 november tussen 8.30-12.00  naar Apotheek de Linie voor een bloedsuikertest.