Trainers en mini’s van Sportclub Doesburg mochten zaterdag 3 november een clinic verzorgen op de Papendal Sport Parade. Dit vanwege het 100-jarig bestaan van NOC*NSF. Dit grote sportfeest, waar 5 duizend mensen op af waren gekomen, had een heel divers progamma waar iedereen aan mee kon doen: interviews, presentaties, muziek, sportdemonstraties en clinics. Er waren veel  bekende topsporters,  ex topsporters en andere bekende Nederlanders aanwezig. Zelfs kroonprins Prins Willem-Alexander kwam een kijkje nemen.


Alle sportbonden (Nederland telt er ruim 60) presenteerden zich deze dag. Zo had de KNVB ervoor gekozen om deze dag mini pupillen en meisjes voetbal te promoten. ‘Mede door het succes van de mini’s bij onze club werd Sportclub Doesburg door de KNVB uitgenodigd om deze clinic met de trainers en kinderen te komen verzorgen’, aldus Jos Otten van Sportclub Doesburg.


Otten: ‘Wij als Sportclub Doesburg vonden het een grote eer om in naam van de KNVB de mini’s tijdens deze Papendal  Sport Parade te promoten. Deze uitnodiging is voor onze club een bevestiging dat we de juiste keuze hebben gemaakt met het opzetten van de mini’s die met de ondersteuning van de KNVB en ING tot een succes is geworden’.


Tijdens de training was Daphne Koster aanwezig. Zij is aanvoerster van het  Nederlands dameselftal en van het damesteam van Ajax. Tevens was de mascotte (Dutchy) van de partij. Na de training kregen de kinderen een mooie oranje Bidon uitgereikt door Daphne en gingen de kinderen, trainers, Daphne en Dutchy op de foto.


Foto: Joost de Wolf