Verlies of diefstal van kentekenplaten komt helaas regelmatig voor. Bij de gemeente Doesburg komen hier ook meldingen over binnen. Om kentekenplaat verlies en diefstal tegen te gaan heeft de gemeente samen met politie een actie bedacht.

 

Soms verdwijnt een kentekenplaat bijvoorbeeld in de wasstraat of als deze ergens achter blijft haken of trilt los. Kentekenplaten worden ook gestolen om daarna met daarmee overtredingen te begaan, bijvoorbeeld snelheidsovertredingen, overvallen, tanken zonder te betalen of anderszins.

 

In samenwerking met garage Kleine en Auto Totaal Center uit Doesburg kan op donderdag 26 november tussen 16.00 – 18.00 uur op parkeerplaats De Bleek de auto-kentekenplaat gratis vast worden gezet.

 

Medewerkers van de garage ‘popnagelen’ de kentekenplaten vast. Een popnagel is een speciale manier van bevestigen waardoor de kentekenplaten stevig vastzitten en minder makkelijk van de auto kunnen vallen en moeilijk te verwijderen.

 

Vanuit het veiligheidsbeleid van de gemeente Doesburg is er nu aandacht voor de veiligheid op en rond parkeerplaats De Bleek. Het gaat om het tegengaan van auto-inbraak en autodiefstal. Inwoners hebben hierover meegedacht op 18 november. Daar zijn uiteenlopende nuttige ideeën besproken ter verbetering van de veiligheid op De Bleek.