SP: ‘Gemeente levert geen maatwerk bij huishoudelijke ondersteuning’

SP Doesburg is van mening dat de gemeente het beloofde maatwerk voor huishoudelijke ondersteuning niet gaat leveren. Het is volgens de oppositiepartij alleen op medisch advies mogelijk om een half uur per week extra toe te kennen.

 

In een persschrijven rept SP over huishouden dat zwaar onder de maat zou zijn. Per 1 januari aanstaande wordt volgens de gemeente Doesburg de huishoudelijke ondersteuning maatwerk zodat men een opgeruimde en functionele huiskamer, slaapvertrek, keuken en douche/toilet heeft . Het nieuwe beleid levert volgens de SP niet het beloofde maatwerk. Het  is namelijk alleen op medische advies mogelijk  om slechts een half uur per week extra toe te kennen, stelt de SP.

 

Fractievoorzitter Patrick Ott van SP Doesburg vraagt zich af hoe er sprake kan zijn van maatwerk als er volgens hem maximaal een half uur wordt gegeven. Dat is echt niets. Als iemand incontinent is of COPD heeft, heb je veel meer extra hulp nodig dan een zielig half uurtje. Dat is geen maatwerk, maar dus gewoon zwaar onder de maat, aldus Ott.

 

Bovendien geven volgens Ott zorgaanbieders aan dat er gedwongen ontslagen gaan vallen door de daling in uren. Ott: De zorgmedewerkers voelen zich bedrogen omdat wethouder Bollen voorheen zijn woord had gegeven dat er geen ontslagen zouden vallen.

 

De SP laat weten de gang van zaken nauwlettend in de gaten te houden. Het gaat hierbij samenwerken met de FNV en met jurist Kevin Wevers. Zo worden er informatiedagen gehouden en worden mensen bijgestaan bij bezwaarprocedures.

 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit DoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Hotel Doesburg.

 

2 reacties

  1. Frans van der Krul

    Straks wordt de online marktplaats voor kortstondige hulp nog een voorliggende voorziening zoals dit ook gegaan is met de St. Leergeld, eerst de regeling studie voor kinderen afschaffen en vlak daarvoor die Stichting opzetten en die moet zijn broek zelf voor het grootste deel op houden en zie dit hier ook weer gebeuren, zelfde recept, wie gaat hier ingrijpen, dit wordt ook weer afbraak van zorg en werkgelegenheid.

  2. Frans van der Krul

    Mijn reactie is geschreven namens de FNVlokaal Doesburg , werkgroep Uitkeringsgerechtigden en stop werken zonder loon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑