GroenLinks wil milieuvriendelijke buurtauto in Doesburg

GroenLinks laat Doesburg op zaterdag 24 maart kennismaken met een buurtauto van Wheels4all, een landelijk netwerk van deelauto’s. GroenLinks staat dan met een voorbeeldauto op de kruising Meipoortstraat/Ooipoortstraat. Belangstellenden kunnen daar terecht voor meer informatie.


Veel mensen hebben een tweede auto, waar ze weinig gebruik van maken, stelt GroenLinks. Een buurtauto kan dan een goed en milieuvriendelijk alternatief zijn. Door de tweede auto te vervangen door een deelauto is het mogelijk om al snel geld te besparen. Wheels4all biedt diverse abonnementen. Een veelvoorkomend abonnement kost 5 euro per maand, bij gebruik kost de auto 2,50 euro per uur en 24 cent per kilometer. Dit is inclusief benzine en alle vasten lasten.


Daarnaast, stelt GroenLinks, levert deelname aan een deelauto aantoonbaar milieuwinst op. Uit onderzoek blijkt dat deelautogebruikers 13 tot 33 procent minder kilometers rijden dan bestuurders die eigenaar zijn van een auto. Bovendien zijn deelauto’s zuinige auto’s van maximaal 4 jaar oud. De gemiddelde eigen auto is 7 jaar oud en scoort vooral op luchtvervuiling slechter.


GroenLinks ziet graag dat er in Doesburg buurtauto’s worden geplaatst van Wheels4all. Dat kan alleen als er voldoende belangstellenden zijn. Daarom roept GroenLinks inwoners op om zich aan te melden als geïnteresseerden. Deelname staat open voor iedereen met een rijbewijs.


3 reacties

 1. Hanny

  Op zaterdag in de afgesloten binnenstad een auto?????

 2. Bert Stulp

  Ja Hanny, dat kan als je er van tevoren een vergunning voor hebt aangevraagd. Maar wees gerust, er wordt die zaterdag niet mee gereden.

 3. Frans van der Krul

  Hoi Bert,
  Mijn eerste en enige auto is al milieuvriendelijk, Diesel, laag verbruik en tot nu toe geen wegenbelasting.
  Lok je met jullie activiteiten niet uit tot een buurtauto als tweede auto ipv openbaarvervoer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑