Op welke school werken de fitste juf en meester van Gelderland? Dat zoekt de Gelderse Sport Federatie (GSF) dit jaar opnieuw uit tijdens de Nationale Sportweek. Doesburgse scholen kunnen zich nu gratis inschrijven en maken dan kans op 250 euro aan sport- en spelmateriaal en een megawisselbeker. Jochem van Gelder reikt ook dit jaar de prijzen uit.

 

De leerkrachten moeten er dit jaar wel wat voor doen. De fitste juf of meester kan binnen één minuut het vaakst heen en weer rennen met een leerling op de rug, sit-ups doen en al hinkelend een strandbal hooghouden. Basisscholen kunnen zich inschrijven via de website van de GSF en krijgen een gratis deelnamepakket met onder andere een strandbal. Van iedere school mogen meerdere leerkrachten meedoen. Per leerkracht kost deelname slechts tien minuten. De behaalde scores worden via de website doorgegeven.

 

Ook dit jaar reikt presentator en ambassadeur van de Nationale Sportweek, Jochem van Gelder, de prijzen uit. Net als de afgelopen twee edities belooft het weer een spektakel te worden met juichende kinderen, trotse leerkrachten en blije gezichten.

 

Vorig jaar wonnen twee duo’s de prijs. Juf Kirsten en Inge (Het Baken, Nijkerk) en Renate en Nicole (Dynamiek, Terborg) waren toen het fitst. Het jaar daarvoor wonnen Juf Maaike van de Pieter Brueghelschool en meester Marius van De Schatgraaf uit Arnhem de prijs. Welke juf en meester worden het dit jaar?

 

Scholen kunnen zich aanmelden via www.geldersesportfederatie.nl/sportweek. Hier staat ook een filmpje met de uitleg.

photo-178

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Mathilde Dusol