Presentatie masterclass Russische liederen bij Podium Acanthus in de Koepoortstraat in Doesburg op zondagmiddag 6 april . De presentatie-concerten beginnen om 13.30 en om 15.00 uur. Elk concert duurt ongeveer een half uur.

 

Ieder jaar vindt er twee keer een Masterclass plaats voor de Liedklas van het ArtEZ Conservatorium. Deze duurt altijd drie dagen en staat onder de bezielende leiding van pianist Marien van Nieukerken.

 

In de Liedklas werken zang- en pianostudenten samen tijdens projecten. Aan zo’n project wordt een thema verbonden en daarbij wordt een gastdocent uitgenodigd. Deze keer is het thema “Het Russische Lied” en is de beroemde Russische pianiste Ekaterina Vasheruk als gastdocente voor dit project aangetrokken.

 

De liederen worden uitsluitend in het Russisch gezongen. De zangstudenten hebben extra lessen Russisch genomen om zich deze moeilijke taal eigen te maken. Tijdens de workshops wordt voornamelijk gewerkt aan de klankvorming en expressie van de liederen en op technisch gebied gekeken naar o.a. adem en een goede uitspraak.

 

De duo’s hebben zelf gekozen met wie ze samenwerken, soms speciaal voor de Liedklas, soms heeft het duo al eens eerder samengewerkt.

 

De Russische Liedklas vindt plaats in het ArtEZ Conservatorium te Enschede op 2, 3 en 4 april. Aan het eind van een het project is er een aantal presentatie-concerten. Het eerste in de serie is op 6 april bij Podium Acanthus te Doesburg. Welke duo’s optreden wordt pas aan het eind van het project bekendgemaakt.

 

Het programma wordt op 6 april tijdens de concerten bekend gemaakt. Russische liederen, van o.a. Rachmaninov en Moussorgsky, door zang-piano duo’s van het ArtEZ conservatorium.

 

Tijdens de concerten geen inloop. Inlichtingen bij: Podium Acanthus; Koepoortstraat 20; 6981 AS Doesburg. Telefoon: 0313-484176. E-mail: podium@acanthus.demon.nl