De organisatie van de Halloween-tocht in Doesburg kijkt terug op een geslaagd griezelspektakel. Maar liefst 172 mensen namen deel aan de ‘enge tocht’, ruim boven de verwachte honderd deelnemers. Daarmee wordt aangetoond dat Halloween in Doesburg serieus groei laat zien.

 

Het jaarlijkse griezelspektakel ‘Halloween Doesburg’ werd op zondag 1 november gehouden. De deelnemende kinderen kwamen ’s avonds met begeleiding naar jongerencentrum 0313 om aan de tocht te beginnen.

 

‘Op de route naar het begin punt, zaten de kinderen elkaar op te jutten. ‘Ben jij bang?’ vraagt een deelnemer aan zijn buurman. Deelnemer antwoordt: ‘Nee joh, ik ben echt niet bang’. Je merkte aan de deelnemers dat de spanning bij het verlaten van 0313, al begon. Bijna aangekomen op de locatie, hadden de kinderen de angst er al goed in zitten. Een griezel met een witmasker en stekelig haar, liet de kinderen erg hard schrikken en rende griezelig achter de kinderen aan. Hier begonnen van schrik en angst, toch de eerste tranen te vloeien’, aldus Stijn Nijhof namens de organisatie.

 

Nijhof vervolgt: ‘Aangekomen bij de Hoge Linie. De verschillende griezelige locaties, waren erg mooi en spannend opgebouwd. De route was mooi en goed opgebouwd, de afwisseling tussen schrik en mooie momenten waren perfect op elkaar afgestemd. Aan het eind liep je in een mooi dicht begroeid stuk met bomen, waar een laser was geprojecteerd. Dit was zag er beeldschoon uit! De kinderen en ouders zijn erg enthousiast over het verloop van de tocht’.

Schermafbeelding 2014-11-12 om 09.47.34