Helpportrait Doesburg op 6 december in Gemeentehuis

Het evenement Helpportrait Doesburg vindt dit jaar plaats op 6 december. Plaats van handeling is het Gemeentehuis van Doesburg. De opening van Helpportrait wordt dit jaar verricht door wethouder Peter Bollen. Doel van Helpportrait is om mensen met een krappe portemonnee de gelegenheid te geven zich te laten portretteren door professionele fotografen.

 

Dat laat organisator Joost de Wolf weten. De Wolf organiseert al enkele jaren dit foto-initiatief in Doesburg. Dit jaar is de locatie het stadhuis in het centrum van Doesburg. Op 6 december begint Helpportrait om 10.00 uur en duurt tot 15.00 uur.

 

Vorig jaar werden er maar liefst 120 professionele portretfoto’s gemaakt. Dit jaar staan de fotografen Peter Kortman, Cees Duindam, Marijke Schellekens, Erik Visser, Eva Dienske en Bas Weetink klaar om de foto’s te maken. De foto’s worden direct geprint en meegegeven aan de modellen.

 

Het idee achter Helpportrait is dat mensen die het zich doorgaans niet kunnen permitteren om een professionele photoshoot te laten maken door professionele fotografen op de gevoelige plaat worden gezet. Dat kan individueel, maar ook in groepsverband met familieleden.

 

De gemeente heeft 350 brieven verstuurd waarin inwoners worden gewezen op Helpportrait. Daarnaast zal de Plusbus ouderen gratis naar het Gemeentehuis vervoeren zodat ze zich kunnen laten fotograferen. Ook hebben weer tal van bedrijven hun medewerking toegezegd.

 

‘Velen weten dat Helpportrait meer is dan alleen maar een portretfoto. Wij verwelkomen de mensen graag en hopen dat de drempel laag is. Ook dit jaar willen wij een sociale functie vervullen en er een gezellige en sfeer volle dag van maken. Gewoon gezellig een praatje maken met elkaar, een kopje koffie drinken, een kleurplaat kleuren en een foto meenemen voor je zelf of om kado te geven met de feest dagen, daar gaat het om. Ook dit jaar ben ik weer blij met de ondersteuning van ZON Doesburg, CameraTools Apeldoorn, Boek&Buro, Hami Drukkers en de gemeente Doesburg’, aldus Joost de Wolf, de organisator van Helpportrait Doesburg.

Mail-bijlage-2

 

1 reactie

  1. Gertie Jordens

    Vind dit een SUPER actie .hoop dat ze veel mensen blij kunnen maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑