Op zaterdag 28 maart staat de Gasthuiskerk in Doesburg vanaf 20.00 uur in het teken van dansen en schransen; HanzeDans en HanzeSchrans voor het goede doel, de jaarlijkse Doesburgse Hanzefeesten.

 

De voorbereidingen voor dat jaarlijkse terugkerende Doesburgse festijn zijn inmiddels in volle gang. Behalve veel voorbereiding en organisatie is voor een groot evenement als de Hanzefeesten, dit jaar op 13 juni, vooral één ding erg belangrijk: geld.

 

Om die reden besloot het samenwerkingsverband TO DOesburg om een dansavond te organiseren waarvan de opbrengst in zijn geheel bestemd is voor de Hanzefeesten. De Hanzefeesten worden volledig georganiseerd door vele vrijwilligers.

 

‘Een dansavond die zijn weerga niet kent heeft natuurlijk ook een band nodig die zijn weerga niet kent, en dat is BOB&CO’, laat de organisatie enthousiast weten. Bob van Uden en Marco Prins hebben een repertoire en staan garant voor een avondje swingende muziek. Het duo speelt niet alleen zijn eigen programma, maar voldoet ook aan alle verzoeken.