Het Badhuis in Doesburg houdt op 27 september in de verbouwde Doesbugse Gasthuiskerk een optreden van de vermaarde harpiste Lavinia Meijer.

 

laviniameijerToen ze 11 jaar was werd Meijer toegelaten tot de Jong Talentafdeling van het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg. Ze haalde diploma’s Bachelor of Music en Master of Music, beide cum laude in respectievelijk 2003 en 2005 aan het Utrechts Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam.

 

Ook volgde Meijer masterclasses bij onder andere Jana Bouskova, Isabelle Moretti, Daphne Boden, Natalia Shameyva, Emilia Moskvitina, Maria Graf, Skaila Kanga en Susann McDonald. Ze volgde ook een cursus jazz bij de jazzharpist Park Stickney. Lessen interpretatie volgde ze bij Theo Olof (viool), Walter van Hauwe (blokfluit) en Willem Brons (piano).

 

Meijer trad op in Europa, Azië en Amerika. Ze speelde als soliste bij orkesten als het Residentie Orkest, het Radio Symfonie Orkest, het Radio Kamer Orkest en het Israel Philharmonic Orchestra. Ze werd uitgenodigd om te spelen tijdens o.a. het Grachtenfestival Amsterdam, het Sleeswijk-Holstein Muziek Festival en een aantal Wereld Harp Congressen. Meijer remplaceert regelmatig bij het Residentie Orkest en het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

 

Reserveren voor dit concert kan op de website van de Gasthuiskerk, www.gasthuiskerkdoesburg.nl