Blog: Mijn grote zorgen

Frans van der Krul is bestuurslid van FNV Doesburg. In die hoedanigheid blogt hij over werkgelegenheid en werkomstandigheden in Doesburg. Vandaag een blog over zorgen, op basis van veranderingen die eraan zitten te komen.

 

 

Nu het stof van de verkiezingen is gaan liggen en de raadsleden van een fijne en een ontspannende vakantie hebben kunnen genieten, kunnen deze nu weer aan de bak. Er staan nogal wat grote veranderingen op stapel en beste dames en heren, ik maak me hier grote zorgen om.

 

Veel zaken gaan veranderen, ingrijpende bezuinigingen komen eraan:

-Denk hierbij aan onder andere nog nooit in de geschiedenis vertoonde ingrijpende veranderingen in de Zorg en lasten verzwaringen.

-Door wetswijzigingen in de Wet Werk en Bijstand zullen in 2015 minima regelingen in de huidige opzet vervallen. Er zal meer maatwerk moeten komen.

-De categoriale bijzondere bijstand voor gepensioneerden, chronisch zieken en gehandicapten en gezinnen met een of meer ten laste komende kinderen die onderwijs volgen, komt met ingang van 1 januari 2015 te vervallen.

-Wijzigingen in de WMO als gevolg van decentralisatie, veel AWBZ taken gaan naar de WMO

-Vanaf 1 januari 2015 kunnen gemeenten mensen met een uitkering, op grond van de WWB, IOAW en IOAZ, verplichten tot een tegenprestatie.

Enz……..

 

De onderwerpen zijn veel meer dan ik kan benoemen en de volgorde is ook niet bepalend. Ik wens u allen veel wijsheid toe in deze periode van grote onzekerheid voor vele van ons, maar denk vooral aan de kwetsbare onder ons.

 

1 reactie

  1. gertie jordens

    Zeg dat wel , je hebt volkomen gelijk
    Het wordt er niet beter op , trek de broekriem maar aan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑