Zondag 4 maart is het weer Culturele Zondag in Doesburg. Van 12.00 tot 17.00 uur openen galeries, ateliers, musea, horeca en podia de deuren voor het publiek. Dit maal enkele bijzondere exposities.


Voor een goed doel geeft kunstenaar Slavica Sekuloski, in Galerie du Soleil een demonstratie portret schilderen. Het portret wordt vervaardigd in acryl op doek 40x40cm en kost 100 euro. U kunt zich als model opgeven via www.sekuloski.nl/contact. De opbrengst is bestemd voor het project de weeskinderen in Macedonië.


Peter Bakker is een veelzijdig vakfotograaf met een grote liefde voor portretten en dan met name kinderportretten. Zijn drang om te experimenteren en ongebruikelijke materialen te kiezen is groot. Een recent voorbeeld daarvan is het burgemeestersportret uitgevoerd in staalplaat met gaatjes voor het HANSEartWORKS project waarvoor hij door de Doesburgse raad is uitgekozen om in 2012 de hansestad Doesburg te vertegenwoordigen in Lünenburg.


Bakker exposeert in Hotel Doesburg. De expositie omvat werken van groot formaat foto’s van winkelwagentjes met een hele kleine scherptediepte, foto’s van de doesburgse IJsselbrug op 1×1 meter en verkleinde versies van de ‘Doesburgse straatjes’ uit het hotel, geprint op vinyl en geplakt op dibond.


In galerie P&E Art & Tax is tot en met 27 maart 2011 de expositie: “Begrensd door Ruimte” te zien. Er zijn werken te bezichtigen van (Schilderijen) van Kyra Sacks (Amsterdam), Sossa Bjornsdottir (IJsland) en Eveline van de Groep (Doetinchem). Daarnaast is er glaskunst te bewonderen van Louis la Rooy, Richard Price en Frank Biemans. Verder is er nog werk te zien van Charlotte van Dijk (“Ontaarde Engelen”) en Nathalie IJzerman-Emons (brons).


THEMA ‘HAAR’…  is de expositie van kunstenaar Corinne Boureau. Zij exposeert in Het BOVENHYUIS. Door de geschiedenis heen staat ‘haar’ symbool voor kracht en verleiding. Haar is voor Corinne een allegorie van literaire waarde en doet haar denken aan een doolhof, deels intiem verbonden aan ons lichaam, maar tegelijkertijd soepel en vrij.


Het lijkt zijn eigen weg te kiezen… De godinnen die Corinne in haar schilderijen afbeeld dragen bijzondere kapsels: de lokken zijn verweven door takken waarop vogels komen rusten. Of  libellen die aan de vlecht hechten als sieraden van moeder aarde.


De deelnemers zijn herkenbaar aan de banier met het logo. Een routebeschrijving is verkrijgbaar bij alle deelnemers en bij de VVV in Doesburg. Ook kunt u informatie vinden op de website www.culturelezondagdoesburg.nl


Fotografie: Joost de Wolf / JdW Fotografie uit Doesburg