Koninginnedag kent naast de Singelloop, waarover DoesburgDirect.nl enkele weken geleden als eerste meldde, nog een primeur. Voor het eerst zijn er oude stoommachines te bezichtigen in het centrum van de stad. Er is zelfs een orgel op stoom te zien.


Op Koninginnedag komen er een aantal liefhebbers van stoommachines naar Doesburg. Zij zijn onder andere lid van de Stoomwalsenclub Nederland. Ze komen met vier kleine stoommachines, twee machines op halve schaal en een orgel op stoom.


De machines worden ’s middags opgesteld in de Meipoortstraat ter hoogte van de busparkeerplaats. Een paar machines rijden mee in het defilé voor de huldiging van de schutterskoning.


Naast stoommachines staat dit jaar ook de Singgelloop weer op het programma. Het sportevenement keert terug na enkele jaren afwezigheid. De hardloopwedstrijd wordt, net als vroeger, weer gehouden op de avond van Koninginnedag. Start en finish zijn de Kerkstraat in het centrum van de stad. Zowel voor de geoefende als minder geoefende hardloper is er een mogelijkheid om mee te doen.