De horeca in Doesburg ziet het liefst dat de jaarlijkse braderie Doesburg Binnenste Buiten ook op zondag wordt gehouden. De woensdag zou wat de horeca betreft kunnen vervallen. De braderie wordt jaarlijks van woensdag tot en met zaterdag gehouden en vindt volgens planning in 2011 plaats van 13 tot en met 16 juli.


De suggestie voor het verschuiven van de braderiedagen is geopperd tijdens een bijeenkomst van het horecaplatform, een nieuwe samenwerkingsverband tussen Doesburgse horecagelegenheden.


Ook doet de Doesburgse horeca een suggestie ten aanzien van de Hanzefeesten. Wat de horecagelegenheden betreft mag dit evenement langer doorlopen tot 19.00 uur. Verder vindt het horecaplatform het jammer dat Doesburg Binnenste Buiten en de kermis zo kort op elkaar plaatsvinden.


Buiten de evenementen om hopen de horecaondernemers een iets beter zicht te krijgen op de toestroom van toeristen. Er is voor de horeca behoefte aan coordinatie ten aanzien van de aankomst van een boot of een bus met toeristen. Een massale toestroom van gasten levert in het voor- en naseizoen regelmatig capaciteitsproblemen op. Daarnaast wil de horeca graag deelnemen aan het bestuur van de VVV.


Zie ook
Horeca denkt aan platform om meer samen te werken