Doesburgse kunstenaar worden opgeroepen om deel te nemen aan een expositie in Kaunas, de tweede stad van Litouwen. Het gaat om de vijfde kunstexpositie HANSEartWORKS die in het kader van de 31e Internationale Hanzedagen wordt gehouden in mei 2011. De expositie Santaka / Samenvloeiing vindt plaats in de open lucht in het park bij de 14e-eeuwse burcht in het oude centrum van Kaunas van 19 tot 22 mei 2011. Het thema van de expositie is ‘Herinneren, Herstellen, Trots zijn’.


Belangstellende kunstenaars kunnen zich tot 1 november melden bij Marion Steitner op het Stadhuis in Doesburg. Haar mailadres is marion.steitner@doesburg.nl. Belangrijk daarbij is dat een CV bijgesloten dient te worden in zowel de Duitse als Engelse taal.


De fractievoorzitters uit de gemeenteraad bepalen vervolgens welke kunstenaar uit Doesburg mag deelnemen aan de expositie in Litouwen. De gemeente stelt driehonderd euro beschikbaar om gemoed te komen in de reiskosten. Ook de transportkosten naar Kaunas en de transportverzekering van het kunstwerk zijn voor rekening van de gemeente. De verzekering van het kunstwerk tijdens de expositie is voor rekening van Kaunas


De expositieperiode in Kaunas is van 19 mei tot circa 19 juli 2011. Deze eerste Lustrumexpositie wordt geopend bij het van start gaan van de Internationale Hanzedagen die van 19 tot en met 22 mei worden gehouden.


Kaunas is met bijna 370.000 inwoners de tweede stad van Litouwen, na Vilnius. De stad ligt aan de Memel, ongeveer honderd kilometer ten westen van de hoofdstad Vilnius. Na de val van het communisme is Kaunas in rap tempo gemoderniseerd waarbij de oude binnenstad is gerestaureerd.