Deze maand is het zestig jaar geleden dat Lambert Westera het initiatief nam tot de start van een oudheidkamer in Doesburg en de oprichting van de historische vereniging Stad en Ambt Doesborgh. Nu, 60 jaar later, staat Stad en Ambt Doesborgh stil bij dit jubileum met een bijzondere avond in de Gasthuiskerk in Doesburg.


Voorzitter Rinus Rabeling van Stad en Ambt Doesburgh/Streekmuseum De Roode Tooren opent de avond met een terugblik en een blik op de toekomst. Verder zijn er die avond onder andere twee middeleeuwse kluchten gespeeld door Toneelgroep Volksonderwijs Deventer en is ere en presentatie van de middeleeuwse groep Woud der Verwachting, geïnspireerd op het getijdenboek van de gebroeders Van Limburg (1400-1416). Het is de eerste keer dat de groep zich buiten de stad Nijmegen en New York presenteert.


Kaarten voor deze avond zijn, inclusief een glas wijn in de pauze, voor 7,50 euro verkrijgbaar tijdens openingsuren in streekmuseum De Roode Tooren aan de Roggestraat 9-13 in Doesburg. Niet leden betalen 12,50 euro. Na afloop ontvangt iedereen een bijzonder aandenken aan dit jubileum.