Hotel Doesburg kiest voor gefaseerde heropening

Een rustige, beheerste start. Dat heeft de nieuwe exploitant van Hotel Doesburg, Joop Bergevoet, voor ogen met het horecabedrijf op de IJsselkade. Bergevoet gaat gefaseerd van start en denkt 20 augustus de deuren van het grand café te openen. Kort daarna moeten het restaurant en het hotel open voor gasten.


Dat is de doelstelling van Bergevoet, die het bedrijf samen gaat runnen met zijn partner Monique van den Broek. Van den Broek gaat de sales en het hotel doen, Bergevoet de rest.


‘We kiezen voor een rustige, beheerste start en gaan het hotel op dezelfde wijze voortzetten. We richten ons op de particulieren en zakelijke markt. We nemen onze tijd voor de start om problemen te voorkomen’, aldus Bergevoet.


De ervaren horecaman – Bergevoet was onder andere manager van hotel De Scheperskamp in Lochem – is nu druk bezig de vergunningen rond te krijgen. ‘Een gebruikersvergunning, exploitatievergunning, drank- en horecavergunning en een terrasvergunning. De gemeente ondersteunt ons enorm met deze vergunningen. Verder zijn we bezig met de samenstelling van de personele staf. We zoeken medewerkers die uitstralen wat wij willen’.


Veel dingen blijven hetzelfde, maar het restaurantconcept wordt anders. Bergevoet: ‘We willen het iets toegankelijker maken, maar wel op niveau. We kiezen voor lekkere, herkenbare Achterhoekse gerechten voor een betaalde prijs. Hoofdgerechten tussen de 20 en 25 euro, voorgerechten tussen de 10 en 15 euro. Het restaurant moet geschikt zijn voor een breed publiek’.


Chef-kok van Noabers Eten en Drinken, zoals het restaurant blijft heten, wordt Rob Weijers. Weijers komt over van hotel De Scheperskamp in Lochem. Het grand café, dat dus als eerste open gaat, krijgt een kleine snel wisselende kaart. Het 25 kamers tellende hotel krijgt drie sterren, ‘maar heeft de uitstraling van vier sterren’.


Doesburg is voor Bergevoet geen onbekende stad. ‘Ben zelf opgegroeid in de polder maar mijn familie komt uit de Achterhoek. Doesburg is actief en in ontwikkeling. Dat spreekt me enorm aan. Het hotel past naadloos in het huidige aanbod qua faciliteiten en evenementen. Wij hebben er zin in’.


Zie ook
Hotel Doesburg heeft nieuwe eigenaar

4 reacties

 1. Frid

  Mooi dat het hotel/grand cafe weer open gaat! Als het mooi weer is komen we zeker een keer een wijntje drinken, zeker bij een mooie avondzon een mooi stekje.

 2. Marc

  Leuk en fijn voor Doesburg dat het hotel en alles daarbij weer open gaat. Ben erg benieuwd of er ook daadwerkelijk voor een beheerste start wordt gekozen. Beheerst maar compleet, en niet als een dolle aan de slag terwijl zaken nog niet op orde zijn. Daarnaast hoop ik dit keer dat er wel gekeken wordt naar de kwaliteit van het personeel. Personeel met verstand van zaken en niet ‘hoe jonger, hoe goedkoper’, wat het motto leek te zijn van de vorige eigenaar.

 3. Femke

  Ik ben blij dat het grand café, restaurant en hotel weer opengaan.
  Dat is een welkome uitbreiding van het aanbod in Doesburg.
  Maar lees ik het nu goed: het restaurant moet geschikt zijn voor een breed publiek: hoofdgerecht tussen 20 en 25 euro en een voorgerecht tussen 10 en 15 euro? Deze prijzen lijken me niet echt geschikt voor een breed publiek!! Laat eens tot u doordringen hoeveel geld dat is voor een gemiddeld mens!

 4. Bart

  Jammer dat de boel vermazzeld word door een stel spammers, erg leuk jongens…………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑