Hotel Doesburg lanceert deze week een nieuw foodconcept. Het gaat om tapas, een plateau met meerdere traditionele Spaanse hapjes. Het gaat om een samengesteld plateau voor de kleine trek, een plateau van vis, vlees en groente, en een plateau met ‘wat Spanje zo speciaal maakt’.

Dat laat Joop Bergevoet van Hotel Doesburg weten. ‘Tapas eten is leuk, lekker en gezellig. Met vrienden aan een tafel zitten en meerdere hapjes proeven is heel sfeervol. Straks bij mooi weer is het mogelijk om lekker tapas te eten op het terras met uitzicht op de IJssel en de uiterwaarden’.

De gerechten die ondermeer op het tapasmenu staan, zijn focaccio van tomaat en olijf, manchego met pompoenchutney, rundvleesspiesjes gevuld met kaas, Spaanse aardappeltjes met pittige Spaanse peperdip, sardientjes met Spaanse komkommercompote en gehaktballetjes met tomaten-peterseliesaus.

De tapas wordt aangeboden op verschillende samengesteld plateaus; voor 14.50 euro (5 tapas), 19,50 euro (8 tapas) en 26,50 euro (10 tapas). Het tapasconcept draait naast het al enige tijd aanwezig wat-de-pot-schaft-concept.