De eerste Zomertuin – expo van De Schilderschool in Doesburg heeft veel lovende reacties ontvangen. Alles werkte mee, zo laat de organisatie weten. Het weer – droog en geen wind –  maakte het mogelijk om een groot deel van de 60 schilderijen buiten te bekijken. Naast belangstellende voor de schilderijen maakte diverse mensen gebruik van de mogelijkheid om te kennis te maken met het aanbod van De Schilderschool.


André Bikker van De Schilderschool sprak bij de opening over de vraag waarom schilderen en teken zo heilzaam is. ‘Het is de oudste vorm van mindfulness. Het dwingt je om met al je aandacht bezig te zijn. Het leert je opnieuw kijken. Eigenhandig iets creëren geeft voldoening. Na een aantal jaar zie je dat je groeit in stijl en kwaliteit wat goed is voor je eigen waarde. Daarnaast is het open atelier of een lesgroep een stok achter de deur om te blijven schilderen en leer je leuke nieuwe mensen kennen’, aldus Bikker.


Na de openingstoespraak werd de tuin geopend. Diverse werken zijn verkocht en de deelnemende exposanten waren tevreden. Dit moet zeker een vervolg krijgen zeggen Gina Drent en Dorien Lensink, twee van de 7 deelnemers. De komende zomer activiteiten zijn het Open atelier op dinsdag 21 augustus en schilderen per sloep op 12 september. Beide activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk. Meer informatie en opgaven kan via www.schilderschool.info