IJsselbrug Doesburg woensdag 24 februari om 15.30 uur weer open

Rijkswaterstaat en de provincie Gelderland openen op woensdag 24 februari om circa 15.30 uur de IJsselbrug weer voor auto-, vracht- en landbouwverkeer. Aanvankelijk zou de brug al eerder open gaan. Het koude weer en de harde wind van de afgelopen weken hebben tot deze vertraging geleid. Na de openstelling wordt nog gewerkt aan de resterende werkzaamheden.

In de periode van eind februari tot april wordt het betondek van het fietspad richting Doesburg vervangen. Van mei tot en met juli worden schilderwerkzaamheden uitgevoerd aan het bovenste deel van de boogconstructie, boven de hoofdrijbaan. Uiterlijk eind juli is het werk klaar en kan de brug weer 30 jaar mee.

Hinder

Van eind februari tot en met juli is het fietspad op de brug richting Doesburg afgesloten. Fietsers kunnen dan in twee richtingen gebruik maken van het fietspad richting Dieren. Fietsers richting Doesburg kunnen oversteken bij de hiervoor ingerichte tijdelijke oversteekplaats. Voor de schilderwerkzaamheden aan de boog in mei tot en met juli is een tent nodig. Om deze tent te kunnen opbouwen en afbreken zijn twee weekendafsluitingen nodig. De precieze data van deze weekendafsluitingen worden bekend gemaakt via de lokale media, de website, de gratis app en met borden langs de weg.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice,PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph Klaassen en La Boucherie.

2 reacties

  1. A.van Tuyl

    Maar dit is fantastisch nieuws.
    Hulde!!!

  2. Ton Bulte

    dus de brug aanbiedingen van de OVD gaan gelukkig gewoon door.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑