Caldo e Freddo wil de keuken van de begaande grond verplaatsen naar de eerste verdieping in het pand aan de Roggestraat 4. Om deze verbouwing te financieren is Caldo e Freddo een crowdfundingactie gestart waarbij het geld van particulieren en belangstellenden hoopt op te halen.

Eigenaar Bert Jan Knapen wil de keuken verplaatsen naar boven, een nieuwe trap laten plaatsen, een goederenlift installeren en de bar verplaatsen waardoor meer ruimte ontstaat voor het restaurant.

De totale bouwkosten worden geschat op 25.000 euro, waarvan 7.000 euro inmiddels al gerealiseerd zijn. Middels crowdfunding hoopt Knapen 15.000 euro op te halen.

De crowdfundingdeal ziet er als volgt uit: ‘U verstrekt Caldo e Freddo een lening voor 6 maanden. Wij geven u direct 10% rente/dividend in de vorm van een waardebon om te gebruiken bij Caldo e Freddo. Dit komt neer op een rente van 20% op jaarbasis. Als alternatief kunt u ook kiezen voor een financiële rente van 5%, die u krijgt bij terugbetaling over 6 maanden’, aldus Knapen.

Wie mee wil doen met de crowdfundingactie kan naar Caldo e Freddo in de Roggestraat 4 komen om een leenovereenkomst of een zakelijke factuur op te laten maken. De verbouwing is te volgen via de Facebook-pagina van Caldo e Freddo.

Het is niet de eerste keer dat Caldo e Freddo met crowdfunding werkt. Vorig jaar haalde het geld op om de koffie- en wijnbar om te kunnen bouwen tot een eetcafé. Nu gaat het om een aanvullende actie om aanvullende werkzaamheden uit te kunnen voeren.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice,PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph Klaassen en La Boucherie.