Het Lalique Museum in Doesburg is een topstuk rijker. Het gaat om een in 1898 door Rene Lalique ontworpen kostbare pendant (hanger), die in 2017 in een Amerikaanse privécollectie is ontdekt.

De hanger is voor het eerst te zien voor het publiek en wordt getoond in de tentoonstelling ‘Koninklijk Licht’. Wie naar de hanger kijkt, ziet diamanten en groen gekleurd glas dat tussen een draadwerk van goud is aangebracht.

De specifieke wijze waarop de plique-a-jour techniek wordt toegepast, is bepalend voor de mate van helderheid en transparantie, zo laat LaLique weten. Dit alles luistert zeer nauw gelet op het beoogde doel, het nabootsen van edelstenen en hun kleuren.

De hanger is te zien in het Lalique Museum in de Gasthuisstraat in Doesburg. De tentoonstelling ‘Koninklijk Licht’ is vanaf 8 december te zien en bevat objecten van René Lalique. Onder andere is een speciaal huwelijksgeschenk voor Juliana en Bernhard te bezichtigen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg