Zo drink je cappuccino in Doesburg

De cappuccino is misschien wel de lekkerste koffiebereiding die we kennen. De espresso met gestoomde melk en melkschuim is er in allerlei maten, vormen en varianten. Hoe drinken we de cappuccino in Doesburg? Een overzicht.

Stadsbierhuys De Waag, Koepoortstraat 2, Doesburg

Bij De Waag wordt de cappuccino gemaakt met de Ottimo-bonen van Koffiebranderij Peeze uit Arnhem. Gekenmerkt met een fijn zuurtje, geserveerd met een chocolade koekje met stukjes pure chocolade en een glaasje Amaretto met echte slagroom.

 

Stadshotel Doesburg, Contre Escarpe 32, Doesburg

De cappuccino van Stadshotel Doesburg en Restaurant De Kade wordt gemaakt van de espressobonen van Laurentis, een merk van Jacob Douwe Egberts. Het koekje bij de koffie wisselt; een Janhagel, een spirts of een Marleentje. Voor de foto zijn de bonbons van Grand Pasteur gebruikt.

 

Proeverij De Stadstuin, Koepoortstraat 12, Doesburg

Bij Proeverij De Stadstuin komt de cappuccino uit het Italiaanse koffieapparaat La Marzocco Linea Classic en is de cappuccino gemaakt van bonen van de familiebranderij Blanche Deal (4e generatie) uit Maastricht. Daarbij wordt een Doesburgs Mopje geserveerd, die zelf gebakken is volgens authentiek recept. Een klein advocaatje met slagroom maakt het feestje compleet.

 

De Pannenkoekenbakker Doesburg, Zomerweg 7, Doesburg

Bij De Pannenkoekenbakker Doesburg is iedere cappuccino een ander feestje. Van verschillende schotelkleurtjes tot verschillende smaakvolle Tiny Tony’s. Lekker bereid met verse extra sterke bonen en afgemaakt met biologische volle melk.

 

Het Arsenaal 1309, Kloosterstraat 15, Doesburg

Bij Het Arsenaal gebruiken ze 100 procent Arabica, gebrand op z’n Italiaans door Paul Manetti in Deventer. Een koffie met karakter zo gezegd. Romige aardse smaken, pure cacao en walnoten. Een biologische koffie, bonen zonder bestrijdingsmiddelen dus. De koffie wordt geserveerd met een huis gemaakt koekje; de ene keer een boterkoek en de andere keer een brownie.

 

Restaurant De Liefde, Philip Gastelaarstraat 5A, Doesburg

De handgemaakte cappuccino van De Liefde is gemaakt van 100% duurzame Braziliaanse en Colombiaanse Arabica en Vietnamese Robusta van Lavazza. Je proeft de ondertonen van cacao en karamel. Daarbij de luchtig opgeschuimde volle melk. Hierbij wordt rietsuiker geserveerd in een suikerpotje, bonbons en een hazelnootchocoladekoekje.

Brasserie Het Zesde Zintuig, Roggestraat 1, Doesburg

Bij Brasserie Het Zesde Zintuig gebruiken ze de medium roast boon van Douwe Egberts. De cappuccino wordt geserveerd met bonbons, huisgemaakte koffie-chocolade likeur en slagroom.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg

 

2 reacties

  1. Corrien Olijdam

    Leuk gedaan! De opmaak bij de Waag is onderscheidend van de anderen. Maar ja proeven moeten we toch echt zelf.
    Ik mis toch wel weer het Zesde zintuig helaas. Daar doen ze het vast ook goed. Maar ja , dan moet de onderzoeker wel eerst dineren daar? Maar dat is geen straf..
    En natuurlijk du Midi, lunchroom Sonja, lunchroom Bertram enz., toch jammer en niet nodig!

  2. Richard Kok

    Alle horecazaken zijn tot tweemaal toe uitgenodigd om hun foto en tekst te leveren. Wat nog komt, vul ik aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑