Jongeren in Doesburg die komende Gemeenteraadsverkiezingen voor het eerst mogen stemmen worden de komende periode riant geïnformeerd. Op 20 januari is er een bijeenkomst in jongerencentrum 0313 en op Facebook is er een speciale pagina aangemaakt om jongeren te informeren.

 

Exact 478 jongeren uit Doesburg mogen op 19 maart voor het eerst stemmen tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen. Onlangs hebben ze een brief ontvangen waarin ze gewezen zijn op stemmogelijkheid.

 

Op maandag 20 januari kunnen jongeren aanschuiven in jongerencentrum 0313 bij een Meet & Greet met gemeenteraadsleden en politieke partijen. Wie meer wil weten over de lokale politieke partijen en wie er op de stemlijsten staan, kunnen om 19.00 aanschuiven bij een bijeenkomst in het jongerencentrum. Jongeren kunnen er kennis maken met de lokale partijen en in discussie gaan met elkaar.

 

Naast een informatieavond is er ook een Facebook-pagina gelanceerd. Wie de pagina ‘Jong Doesburg stemt’ een like geeft, wordt op de hoogte gehouden van de Gemeenteraadsverkiezingen. De pagina is deze week gelanceerd en telt op dit moment meer dan 54 likes.