Energiespecialisten van Hoom vertellen op maandag 29 februari om 20.00 uur in de burgerzaal van het stadhuis in Doesburg over het energiezuiniger maken van woningen.

De afgelopen week ging energiespecialist Johannes Frölich van Hoom al langs bij een paar woningen in de stad, onder andere in de Esdoornlaan, Potsmaat en Begoniastraat: ‘Energie besparen is maatwerk. Als mensen belangstelling hebben voor bijvoorbeeld energie besparen door isolatie, dan gaan wij langs om te kijken of het mogelijk is. We kijken onder meer naar het dak, de muren, de vloer en andere mogelijkheden voor zuiniger wonen. Veel bewoners van Doesburg krijgen hun woning niet goed warm. Mensen hebben last van koude voeten, kille muren en tocht’. Dat blijkt ook uit een online onderzoek van de gemeente Doesburg en onafhankelijk energiespecialist Hoom.

De bewoner aan de Esdoornlaan wil graag zo veel mogelijk zonnestroom van zijn dak afhalen. In de woning in de Potsmaat en de Begoniastraat waren vooral veel kansen voor vloerisolatie en spouwmuurisolatie.

Wie ook interesse heeft in energiezuiniger wonen is van harte welkom op de informatieavond. U krijgt meer te horen de mogelijkheden en over het krijgen van een persoonlijk energieadvies en ook over de uitkomsten van het online energieonderzoek in Doesburg.

De energiespecialisten van Hoom zetten de verschillende energiebesparende maatregelen op een rij inclusief de kosten. Daarvoor zijn offertes aangevraagd bij drie geschikte bouw- en installatiebedrijven. Bewoners die mee willen doen, kunnen intekenen op de maatregel van hun keuze. Als meer dan 15 mensen meedoen, krijgen ze een aantrekkelijke wijkkorting.

De bijeenkomst is op 29 februari om 20.00 uur in de burgerzaal in Doesburg. Inloop is vanaf 19.30 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hoom: info@maakjehuishoom.nl of (088) 1911888.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice,PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph Klaassen en La Boucherie.