‘Wat weet jij er nou van?’ Dat zal je als ouder van een opgroeiende (pre)puber nogal eens naar je hoofd geslingerd krijgen als je met je kind wilt praten over alcohol of drugs. Toch is het belangrijk om te weten wat je kind vindt van drugs en alcohol, wat de feiten en fabels zijn over (de gevolgen van) het gebruik ervan door jongeren. Daarom organiseren Iriszorg, 0313 en de gemeente Doesburg een informatieavond over alcohol en drugs.

 

Drugs, roken en alcohol; elke jongere (en dus elke ouder en opvoeder) krijgt er mee te maken. Vanaf dat kinderen een jaar of tien zijn, krijgen ze belangstelling voor alcohol en roken. Vanaf een jaar of dertien breidt die aandacht zich uit naar drugs.

 

Het is dan ook van groot belang dat ouders/verzorgers weten wat er speelt en hoe ze met hun kind in gesprek kunnen komen over dit onderwerp. Dat laatste is niet altijd even makkelijk.

 

Tijdens de infoavond op 21 mei krijgen ouders/verzorgers informatie over het gebruik van alcohol, tabak en drugs. En natuurlijk over hoe je een eventueel gebruik bij hun kind kunt herkennen en hoe je het gesprek met je puber kunt aangaan.

 

De avond wordt gehouden onder leiding van professionals van Iriszorg. Ouders/verzorgers krijgen informatie, maar er is ook een interactief deel en vanzelfsprekend volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

 

De avond vindt plaats op dinsdag 21 mei om 19.30 uur in de Burgerzaal van het Stadhuis van Doesburg. Ouders/verzorgers van jongeren (vanaf een jaar of tien) zijn van harte welkom. Voor meer informatie en opgave (gewenst i.v.m. koffie e.d.) mail naar  info@0313doesburg.nl.

myphoto(1349)