Op vrijdagmiddag 8 maart vindt een introductiebijeenkomst plaats over de weerbaarheidstraining voor leerlingen uit groet 6 tot en met die op 15 maart van start gaat. Weerbaarheidstrainer Ward Terpstra geeft samen met Jaimy Buiting uitleg over deze gratis training van tien bijeenkomsten waarmee kinderen meer inzicht krijgen in elkaars en het eigen gedrag.

 

Terpstra: ‘Goed in je vel zitten, dat gun je ieder kind. Het is daarvoor belangrijk dat je weet hoe je met andere mensen moet omgaan, dat je inzicht hebt in je eigen gedrag en dat van anderen en dat je weet wat het effect van bepaald gedrag is. Onze weerbaarheidstraining biedt dit inzicht en draagt zo bij aan de ontwikkeling van uw zoon of dochter. Wij werken volgens de ‘Rots en Water-methode’, die inhoudt dat we weerbaarheid combineren met de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden.’

Ouders/verzorgers én kinderen van groep 6 tot en met 8 zijn welkom om kennis te maken met de trainers en de training. In het eerste deel krijgen ouders uitleg over de training.

 

In deel twee kunnen kinderen de training uitproberen. ‘Tenslotte praten we met ouders en kinderen na over de eerste ervaringen. Aan het eind van de introductiebijeenkomst kunnen kinderen met hun ouders beslissen of ze deel willen nemen aan het gratis aangeboden weerbaarheidsprogramma van tien weken’, aldus Terpstra.

 

Waar en wanneer?

 

Datum          Vrijdag 8 maart 2013

Tijdstip         16.00 – 17.00 uur

Locatie         Linie 4 te Doesburg

 

De toegang is gratis. Aanmelden is wel noodzakelijk en kan via www.sjorssportief.nl. Klik op inschrijven en vul de naam van de gemeente Doesburg in. Hier ontdekt u het cursusaanbod, klik op de button van de weerbaarheidstraining en vul de gevraagde gegevens in. Let op, er is plek voor 12 kinderen.