Inschrijving kramen Kerstmarkt Doesburg van start

Niet alleen ondernemers maar ook particulieren kunnen een kraam huren tijdens de jaarlijkse kerstmarkt in Doesburg. Het gaat dan om mensen met een creatieve hobby die in relatie staat tot het thema ‘kerst’. De kerstmarkt vindt dit jaar plaats op zaterdag 7 december.

Om ervoor te zorgen dat de aangeboden spullen een relatie hebben met Kerstmis stelt Kerstmarkt Doesburg kwaliteitseisen. Zo mogen er alleen kerstgerelateerde producten worden aangeboden, die bijvoorbeeld leuk zijn als cadeau onder de kerstboom. Er wordt consequent op gelet dat er geen kramen zijn met bulkpartijen. Ook eetkramen en foodtrucks worden uitgenodigd om op deze dag mee te doen.

Heb je een creatieve hobby? En wil je tijdens Kerstmarkt Doesburg laten zien wat die inhoudt? Schrijf je dan in en huur een kraam en presenteer of verkoop jouw zelfgemaakte spullen.

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor een kraam binnen in de Grote kerk of buiten in één van de volgende straten: de Ooipoortstraat, Meipoortstraat, Kerkstraat en Markt. De organisatie verdeelt de kramen over de straten. Het is dus niet mogelijk om een vaste plaats te boeken. Doesburgse ondernemers kunnen wel de plek voor hun eigen zaak huren, dit met korting.

Naast een uitgebreid muziekprogramma met veel koren en natuurlijk de Doesburgse Midwinterhoornblazers, kunnen bezoekers ook dit jaar weer de toren van de Grote kerk beklimmen onder begeleiding van een gids. Ook is er voor jong en oud een Levende Kerststal op de Markt en kunnen sportievelingen én wandelaars weer meedoen aan de Santarun.

Als lid van Ondernemers Vereniging Doesburg (OVD) hebben Doesburgse ondernemers een speciale positie binnen Kerstmarkt Doesburg. Zij hebben daarom het eerste recht op huur van een kraam.

Aangezien het evenement volledig wordt gefinancierd door de OVD zijn er voor leden speciale tarieven. Wanneer een winkelier liever geen kraam voor de deur heeft, kan de plek voor de winkel worden vrijgekocht. Het vrijkopen van grond voor winkelpanden geniet niet de voorkeur omdat het zorgt voor gaten in de route, zo laat de organisatie weten.

Dit zijn de mogelijkheden om kramen te huren:

Kraam in de Martinikerk, 4 x 1 meter met wit afdak (prijs € 90,00 ex btw)

Kraam in de Martinikerk OVD leden, 4 x 1 meter met wit afdak (prijs € 80,00)

Standaard buitenkraam, 4 x 1 meter met wit afdak (prijs €40,00 ex btw)

Standaard buitenkraam OVD leden, 4 x 1 meter met wit afdak (prijs € 30,00)

Eigen eetkraam/wagen max. breedte 4 meter (prijs € 100,00 ex btw, meerprijs € 5,00 per extra meter ex btw)

Vrij plek/ inloop voor de winkel, alleen voor OVD leden (prijs € 30,00)

Een kerstkraam reserveren kan via http://kerstmarktindoesburg.nl/inschrijven/.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

 • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
 • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
 • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
 • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
 • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
 • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit. 

 

5 reacties

 1. Annemarie Wesker

  Hallo,

  Is er al een kraam met Energetix magneet sieraden?

 2. Sylvia Willems

  Dag Annemarie, graag verwijs ik je door naar onze website: kerstmarktindoesburg.nl
  Daar vind je alle info en het inschrijfformulier voor deelname aan onze Kerstmarkt.
  Groet, Sylvia Willems
  Namens de Kerstmarkt in Doesburg

 3. Rianne Van der wardt

  Hoi hoi wat super fijn dat het dit jaar door gaat.

  Ik zou heel graag me zelf weer willen inschrijven maar de link werkt niet.

  Krijg constant fout melding.

  Kan iemand mij helpen.

  Mvg Rianne van der wardt Rqbijoux

 4. Sylvia

  Dag Rianne,

  de inschrijving voor de Kerstmarkt 2021 in Doesburg opent binnenkort. De link werkt nu nog niet inderdaad. Naar verwachting vanaf volgende week wel. Dus hou onze site en Facebookpagina in de gaten! Met groet, Sylvia, Kerstmarkt Doesburg 2021.

 5. Corinne De Blok

  Graag zou ik een kraam huren in de meipoortstraat, ik woon zelf op nummer 22 dus daar omtrent in de buurt van mijn huis zou super zijn
  Ik verkoop zelfgemaakte groene kransen en super leuke kerstboom artikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑